Irene Montero, aquest matí, durant la seva intervenció al Congrés (EFE)
Irene Montero, aquest matí, durant la seva intervenció al Congrés (EFE)
Madrid

Podem assegura que Rajoy només proposa "garrotades" per a Catalunya

Irene Montero etziba al Congrés que el govern espanyol vol resoldre el conflicte amb "hòsties com pans, balins de goma, canons d'aigua i presó", i Pablo Iglesias acusa el PP d'encoratjar situacions "amb ferits"

RedaccióActualitzat

Podem ha carregat aquest dimecres amb contundència contra el govern de Rajoy per l'actuació policial i judicial contra 1-O. La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, ha avisat el govern espanyol, aquest dimecres als passadissos del Congrés, que el conflicte a Catalunya "no es resoldrà a garrotades".

"El govern de Mariano Rajoy només està portant trompades. Les coses no se solucionen a garrotades i de manera bèstia. Se solucionen amb política."

 

 

Poc abans, Montero ha etzibat, en la sessió de control, que l'executiu del PP no té cap proposta per a Catalunya i per a Espanya, i que només té pensat fer accions violentes per contrarestar el referèndum.

"La seva proposta són balins de goma, són canons d'aigua i també presó. O, com ha dit un portaveu del seu partit, hòsties com pans."

La dirigent de Podem s'ha pronunciat així durant una pregunta parlamentària al ministre Zoido sobre l'ús d'"estructures parapolicials" contra adversaris polítics. Irene Montero ha utilitzat l'expressió que aquest dimarts va difondre a les xarxes socials Manuel Gómez Martín, el portaveu del PP a Gibraleón, a Huelva, en què desitjava veure la Policia i la Guàrdia Civil "donant hòsties com pans" a Catalunya.

Montero ha apel·lat a la responsabilitat d'estat i ha demanat al govern de Rajoy que no tingui por, que sigui valent i que "no cometi cap error històric que faci un dany irreparable".

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha acusat l'executiu espanyol i "alguns piròmans del PP" d'estar encoratjant situacions de "desgràcia", fins i tot "amb ferits", amb la seva estratègia per frenar el referèndum català de diumenge.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut