Ada Colau, Xavier Domènech, Pablo Iglesias i Ernest Urtasun, entre d'altres, en un acte electoral el mes de juny passat (ACN)
Ada Colau, Xavier Domènech, Pablo Iglesias i Ernest Urtasun, entre d'altres, en un acte electoral el mes de juny passat (ACN)
Barcelona

Podem arriba a un acord amb els comuns per sumar-se al nou partit

Tant Ada Colau com Albano-Dante Fachín han celebrat el pacte assolit

Actualitzat

Podem Catalunya s'integrarà finalment al nou partit que promouen els comuns. En un comunicat, Podem ha anunciat que ha arribat a un acord amb la resta de forces de la confluència d'esquerres (ICV, EUiA i Barcelona en Comú) per sumar-se a la nova formació. D'aquesta manera, el partit lila participarà a l'assemblea fundacional del 8 d'abril a Barcelona.

Les bases de Podem van rebutjar integrar-se al nou partit en una consulta interna que va tenir una participació molt baixa. Fonts properes a la negociació, però, han confirmat que s'ha assolit un acord en els esculls pendents de polir. Així doncs, hi haurà una votació on-line que obligarà a verificar amb DNI i les candidatures a l'executiva només podran optar a 24, més el secretari general, dels 30 llocs previstos en una votació per llistes obertes.

El líder de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachín, ha celebrat el pacte i ha agraït la "generositat" a Xavier Domènech, cara visible de la confluència d'esquerres:

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s'ha felicitat per l'acord:

Anar al contingut