Alberto Garzón parla amb Pablo Iglesias, dimarts, al Congrés (EFE)
Alberto Garzón parla amb Pablo Iglesias, dimarts, al Congrés (EFE)
Madrid

Podem accepta anar amb IU a tot l'Estat si hi ha noves eleccions, tot i que no hi ha cap acord tancat

Encara han de començar les negociacions per concretar com es traduiria la col·laboració en cas que es repeteixin les eleccions

RedaccióActualitzat

Podem ha acceptat anar amb Esquerra Unida a tot l'Estat en cas que s'acabin convocant noves eleccions. Encara han de començar les negociacions per concretar com es traduiria la col·laboració en cas que es repeteixin els comicis, però tant el partit que encapçala Pablo Iglesias com el d'Alberto Garzón estan d'acord a anar plegats.

Això és el que han confirmat fonts del partit de Pablo Iglesias, que concreten que l'acord està molt avançat. Aquestes mateixes fonts afirmen que ara es decanten per l'aliança perquè les enquestes d'intenció de vot situen Podem a la baixa i Esquerra Unida, a l'alça. de totes maneres, les dues formacions remarquen que no hi ha un acord fet.

Podem i els seus referents territorials van aconseguir cinc milions de vots i Esquerra Unida, un milió. Si es repetissin aquests resultats, junts sumarien més vots que el PSOE i serien la primera força d'esquerres a l'estat espanyol.

Segons fonts de Podem, els pròxims dies s'hauria de tancar la fórmula jurídica que tindrà aquesta col·laboració. Les opcions són una coalició electoral o bé un partit instrumental. També s'haurà de decidir quins llocs ocuparan Garzón i els altres membres d'IU a les llistes, i el nom amb què concorreran a les urnes.

A les eleccions del 20 de desembre, Esquerra Unida havia intentat aliar-se amb Podem, però les negociacions van fracassar i, aleshores, el partit d'Alberto Garzón va denunciar que el partit d'Iglesias els volia absorbir.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut