Andorra la Vella

Pocs canvis a Andorra després de les eleccions comunals

La jornada electoral s'ha tancat a Andorra amb poques sorpreses. Els cinc cònsols que optaven a la reelecció han guanyat a les seves respectives parròquies. Es tracta de Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany, Encamp, Canillo i la Massana. Pel que fa a les dues parròquies que canvien de cònsol, a Andorra la Vella governarà Rosa Ferrer, i a Ordino qui manarà serà Acció Comunal d'Ordino. La participació ha estat d'un 72,3% dels 19.304 votants cridats a les urnes, una xifra lleugerament més baixa que en les últimes eleccions comunals.

Actualitzat

Els resultats de les eleccions per triar els set cònsols dels municipis d'Andorra no han deixat gaire marge per a la sorpresa. En cinc parròquies es mantenen els cònsols de la legislatura passada, i en les dues restants hi haurà canvis.

Sant Julià de Lòria continua en mans del Partit Liberal-Unió Laurediana. Escaldes-Engordany continua amb Antoni Martí com a cònsol major, tot i que sota unes sigles diferents: si fa quatre anys guanyava sota el paraigua del Partit Liberal, enguany ho ha fet com a líder d'Unió del Poble.

Pel que fa a Encamp, l'Alternativa torna a revalidar els resultats i, per tant, continua al capdavant de la parròquia. A Canillo també continuaran amb el mateix color polític, el Partit Liberal. I a la Massana, el Partit Liberal també ha tornat a guanyar els comicis a la seva parròquia.

Pel que fa a les dues parròquies que canvien de cònsol, ho fan per motius diferents. Mentre que Andorra la Vella continua en mans de l'Alternativa, però amb Rosa Ferrer com a cònsol en substitució de Francesc Xavier Mora, a Ordino, una nova formació, Acció Comunal d'Ordino, sorgida d'una escissió del PLA, governarà la parròquia durant els quatre anys vinents.

Participació lleugerament més baixa

Els col·legis electorals han tancat a les set del vespre d'aquest diumenge i han registrat una participacio del 72,3% de l'electorat, una xifra que suposa sis punts menys que en les passades eleccions comunals, quan la participació va ser del 78,1%. En total, han votat 13.951 persones, d'un cens de 19.304. Per parròquies, l'índex més alt de participació s'ha registrat a Ordino, amb un 86,8%, i el més baix correspon a la capital, Andorra la Vella, on han votat un 64% dels electors. A partir de les set ha començat l'escrutini.

En aquestes eleccions comunals andorranes s'han presentat, en total, dinou candidatures, dues més que fa quatre anys, amb presència d'independents com els Comuns o la novetat del partit ecologista Els Verds d'Andorra, que s'ha presentat en tres parròquies: Andorra la Vella, Escaldes i Encamp, les més poblades.

Anar al contingut