Catalunya

Poc seguiment de la segona apagada de cinc minuts contra el canvi climàtic

Segona apagada elèctrica contra el canvi climàtic. Seguint la crida de diverses entitats ecologistes, ciutadans i institucions d'arreu del món han apagat tots els llums i aparells elèctrics a les vuit del vespre i durant cinc minuts. L'objectiu ha estat conscienciar de la gravetat del canvi climàtic, coincidint amb la presentació a València del quart informe del grup d'experts de l'ONU. Ha estat la segona apagada simbòlica d'aquest any. Entre les institucions que l'han seguit hi ha les empreses de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, entre les quals hi ha aquest portal de notícies.

Actualitzat

Tot i així, el seguiment ha estat desigual i poc significatiu. En conjunt, només es va reduir el consum elèctric un 0,7% de l'habitual, molt per sota del 3,3% que hi va haver quan l'apagada es va fer l'1 de febrer.

La iniciativa la van seguir, principalment, les institucions. A la ciutat de Barcelona, l'edifici de la Sagrada Família va apagar els llums de la façana durant cinc minuts. També va seguir la convocatòria la torre Agbar, que es va avançar uns segons a l'horari establert. Televisió de Catalunya es va sumar a la crida apagant el dau que corona l'edifici principal. En canvi, els ciutadans i els comerços, majoritàriament, la van ignorar.

Anar al contingut