Pròxim Orient

Pluja de crítiques de la comunitat internacional a l'atac israelià contra Qana

La comunitat internacional no aconsegueix aturar les hostilitats. El greu atac d'Israel a la ciutat de Qana, en què han mort més de 50 civils libanesos, no ha significat ni un punt final ni un parèntesi en les agressions. Sí que ha aplegat la condemna de molts països i organitzacions: la Unió Europea, la Lliga Àrab, Síria, Espanya, França, Jordània i Egipte, entre d'altres. Moratinos ha transmès la condemna de l'atac al primer ministre libanès, Fouad Siniora, que ha demanat l'ajut a Espanya per aconseguir un alto el foc.

Actualitzat
El ministre d'Afers Estrangers espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ha condemnat el bombardeig d'Israel a la ciutat libanesa de Qana. A la nota, transmet el seu dolor a les famílies de les víctimes i al govern del Líban i al mateix temps fa una crida per un alto el foc immediat a la zona. Per la seva banda, Siniora li ha sol·licitat el suport d'Espanya i li ha informat que demanarà amb urgència una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU. El portaveu parlamentari socialista, Diego López Garrido, ha qualificat de fet lamentable, "brutal", "indiscriminat" i "desproporcionat" l'atac israelià, i ha afegit que res justifica la mort d'innocents.

La Unió Europea també ha condemnat el bombardeig i Finlàndia, el cap de torn de la Unió, ha recordat que la cimera extraordinària dels Vint-i-cinc programada per dimarts se centrarà en aspectes humanitaris, però que es modificarà en funció de l'evolució dels esdeveniments. Javier Solana, alt representant de la UE per a la Política Exterior i Seguretat Comuna, ha coincidit amb Garrido que "res no pot justificar" la mort de civils a Qana.

La Lliga àrab ha instat a obrir "una investigació internacional sobre la matança", que ha qualificat d'"agressió salvatge". L'acció israeliana ha estat qualificada per Egipte d'"irresponsable" i per Jordània, de "crim lleig". Algèria ha descrit l'episodi com "un acte de criminals de guerra". Chirac, des de França, ha condemnat la massacre, i Benet XVI ha fet una crida a les parts perquè cessi la violència. Un enviat de l'ONU, l'òrgan de govern del qual celebra una reunió d'urgència sobre el conflicte, també ha condemnat l'atac.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut