Barris sencers negats d'aigua a Carolina del Nord després del pas de la tempesta Flor

Pluges torrencials i greus inundacions al pas de Florence per la costa est dels EUA

Les autoritats ja han confirmat una desena de víctimes mortals i hi ha ciutats senceres completament negades d'aigua

Actualitzat

La tempesta tropical Florence submergeix sota l'aigua grans parts de la costa atlàntica dels Estats Units. Els estats més afectats fins ara són els de Carolina del Nord i del Sud, on ja ha causat 13 morts.

La pluja torrencial i les fortes ventades que porta Florence han desbordat rius, han tombat arbres i han provocat talls d'electricitat en prop d'un milió de cases i empreses del sud-est dels Estats Units.

 

Algunes zones, com Swansboro, han batut rècords de precipitació: s'hi han recollit més de 700 litres d'aigua per metre quadrat. I podrien arribar a superar els 1000 litres. És com acumular la pluja prevista pels propers vuit mesos en només un cap de setmana.

La intensitat de les pluges i la maror ciclònica han fet que el nivell de l'aigua hagi arribat fins als tres metres en algunes poblacions. Un episodi de pluges que el governador de Carolina del Nord, Roy Cooper, ha qualificat d'"èpic":

"Ara el nivell d'aigua està pujant ràpid arreu, fins i tot en zones que no són inundables. Aquest sistema està descarregant quantitats èpiques de pluja. En alguns llocs, la crescuda es mesura en peus, no en polzades".

 

Malgrat que el Florence va perdre intensitat i va arribar a la costa com a huracà de categoria 1, les pluges han estat molt intenses i persistents. El governador Roy Cooper adverteix la gent, que no es pensi que el risc ha passat.

"Fem front a murs d'aigua. A les nostres costes, als nostres rius, als camps i a les nostres poblacions i ciutats. Hi ha més gent amenaçada ara que quan la tempesta era lluny de la costa".

Hi ha rius amb problemes per engolir tanta aigua. El Cape Fear és un dels que preocupen. S'ha ordenat evacuar tothom que visqui a menys d'una milla d'aquest riu, que passa per ciutats com Fayetteville, amb 200.000 habitants.

El pitjor és que encara ha de continuar plovent sobre uns territoris que ja estan completament anegats d'aigua, perquè el Florence avança molt lentament.

 

Les inundacions no només han afecat centenars de milers de persones. L'Àgència Federal dels Parcs Nacionals nord-americans fa un seguiment de la situació amb què es troben els animals que viuen en llibertat. Ahir es felicitaven que 16 cavalls salvatges de la colònia d'Ocracoke, que viuen en una illa prop de la costa, havien aconseguit salvar-se.

Una situació similar han viscut altres animals, com aquests cèrvols de que viuen en llibertat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut