"Plegats, reduir és actuar", per un món sense residus

Heu comptat mai les bosses de deixalles que genereu de cada tipus durant un mes? Feu-ne la prova, us sorprendrà

Actualitzat

Cada cop que tenim el cubell ple de residus el baixem al contenidor del carrer i no hi pensem més. Però, heu pensat mai en totes les deixalles que es generen a la teva comunitat de veïns, al teu barri, al poble, a la comarca i al país? Les xifres superen la nostra imaginació, per això cal actuar i reduir els residus de tot tipus, els que es poden reciclar i els que no.

L'Agència de Residus de Catalunya participa activament en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Un projecte de tres anys que rep el suport del programa  LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant aquesta setmana, arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Cal reduir la quantitat de residus generals i els efectes nocius per als medi ambient i per a la salut.

Cinc temes principals: de la concepció dels productes fins a la seva reutilització...

  • · Sensibilitzar sobre l'excés de residus: ser conscient de la importància de la nostra producció de residus i del seu impacte ambiental i econòmic.
  • · Produir millor: incitar les empreses a posar en marxa mesures concretes que permetin reduir la quantitat de residus que generen les seves activitats.
  • · Consumir millor: sensibilitzar el consumidor de l'impacte de les seves compres en la producció de residus.
  • · Allargar la vida dels productes: fer èmfasi en els mitjans que permetin ajornar la compra d'un producte nou (reparacions, reutilitzacions, etc.).
  • · Llençar menys residus: descobrir solucions que permetin no haver de llençar productes a la brossa.

El millor residu és aquell que no es produeix

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut