La façana de l'edifici de "Le Monde", a París.
La directora de "Le Monde" plega coincidint amb el 70 aniversari del diari. (Foto: Reuters)
París

Plega la directora de "Le Monde" després de dimitir set redactors en cap per desacord amb la gestió

Natalie Nougayrède renuncia perquè diu que no té prou mitjans per continuar exercint les seves funcions

Actualitzat

Dimiteix la directora de "Le Monde", Natalie Nougayrède. L'anunci arriba una setmana després que set dels onze redactors en cap del diari francès van abandonar el càrrec en protesta per la seva gestió i el projecte editorial. Nougayrède ha explicat en un comunicat que no disposa dels mitjans per continuar en el càrrec.

La renúncia de la directora de "Le Monde" arriba quan es complia el termini marcat pels treballadors per mediar amb la direcció i aconseguir canvis en la manera de tirar endavant la capçalera, la més prestigiosa de França i que aquest any fa el 70 aniversari. El conflicte es va originar pel desacord sobre la fórmula per a l'edició en paper i pel pla de mobilitat interna aparentment no consensuat, que preveu suprimir 57 llocs de la redacció i reassignar-los en la secció digital.

En menys d'una setmana, la majoria dels redactors en cap van presentar la renúncia al càrrec per les discrepàncies sobre aquesta reorganització de la redacció. Consideren que hi ha falta de confiança i de comunicació amb la cúpula directiva, a qui acusen de no deixar-los complir la seva funció.

Natalie Nougayrède, de 48 anys, va assumir la direcció fa poc més d'un any després de la mort del seu antecessor, Erik Izraelewicz, per un infart.

Anar al contingut