Protestes aquest dimecres arran de l'incendi de la Torre Grenfell per la política d'austeritat del govern de May (Reuters)
Protestes aquest dimecres arran de l'incendi de la Torre Grenfell per la política d'austeritat del govern de May (Reuters)
Londres

Plega el regidor del districte de la Torre Grenfell l'endemà de la disculpa de May

El regidor de Chelsea-Kensington diu que volia continuar ajudant les famílies afectades per l'incendi, però el govern li ha exigit la renúncia

RedaccióActualitzat

L'incendi de la Torre Grenfell, a Londres, que va causar 79 morts, ha provocat una sacsejada social i política al Regne Unit. De moment, el regidor del districte de Chelsea-Kensington, Nicholas Holgate, ha hagut de presentar la dimissió. El regidor de la zona on hi ha l'edifici ha explicat que la seva voluntat era continuar en aquestes "circumstàncies dramàtiques", però el govern de Theresa May ha imposat la seva renúncia:

"La prioritat del consell municipal és servir les famílies tan desesperadament afectades per aquesta tragèdia. El meu desig era continuar, assumint les responsabilitats executives del consell, però he decidit que és millor renunciar al meu càrrec, un cop que s'ha nomenat un successor adequat."

Aquest dimecres, al Parlament, la primera ministra va demanar disculpes a les famílies de les víctimes perquè considera que ni el seu govern ni l'Ajuntament de Londres van actuar de manera correcta. Creu que les autoritats no van estar a l'altura a l'hora de cobrir les necessitats de les víctimes. May ho va admetre després que la reina Elisabet va pronunciar el discurs d'inici de legislatura.

 

 

L'incendi a la Torre Grenfell ha provocat moltes crítiques a les autoritats locals i al govern britànic per la seva gestió prèvia i posterior al sinistre i per l'atenció a les famílies afectades pel foc.

Anar al contingut