Roger Guasch, director general del Gran Teatre del Liceu des del 2013
Roger Guasch, director general del Gran Teatre del Liceu des del 2013
Barcelona

Plega el director general del Liceu

Roger Guasch, director del Gran Teatre del Liceu des del 2013, deixarà el càrrec al març

RedaccióActualitzat

El director general del Liceu, Roger Guasch, ha acordat la seva desvinculació de l'entitat al març per iniciativa pròpia.

El director, que es va incorporar al teatre l'octubre del 2013, ha contribuït en la seva etapa, segons un comunicat fet públic pel Liceu, al "sanejament econòmic de la institució", que compta amb equilibri pressupostari des de fa tres temporades, i a la recuperació de la seva imatge i caràcter social, dins del pla estratègic 2014-2017.

En el comunicat, Guasch considera que dirigir el Liceu ha estat un "privilegi", ha valorat positivament aquests quatre anys i ha agraït la col·laboració del patronat i, sobretot, del seu president, Salvador Alemany, de les administracions, del consell de mecenatge, dels patrocinadors, i del conjunt de treballadors, abonats i públic en general, així com del seu equip més directe.

El director general va ser elegit a partir d'una recerca professional encarregada per l'aleshores president de la institució, Joaquim Molins, i amb el suport de tot el patronat va arribar al Gran Teatre del Liceu amb l'objectiu de contribuir a la seva viabilitat en un període de crisi econòmica, així com a mantenir i millorar la qualitat artística del teatre i dels seus cossos estables, cor i orquestra.

Guasch va ser l'encarregat de dissenyar i executar el Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2017, que es va iniciar amb la seva arribada i va tancar el juliol passat del 2017, i també ha estat responsable de dissenyar i començar a aplicar el que ha de ser el nou Pla Estratègic i de Sostenibilitat 2017-2021, que aviat haurà de ser aprovat pel patronat de la Fundació del Liceu.

En el seu mandat, el pla estratègic i de viabilitat ha mantingut la política de destinar una part significativa de l'increment d'ingressos de l'activitat artística a la millora dels cossos estables, iniciant així la renovació dels efectius del cor i de l'orquestra.

Aquesta primera fase tanca amb la pròrroga del mestre Josep Pons fins a la temporada 2021-22 al capdavant de l'orquestra amb l'objectiu d'acabar aquest procés de renovació.

Des del punt de vista social, el Liceu ha experimentat una obertura a la ciutadania, un altre dels objectius del pla estratègic 2014-2017.

Durant la gestió de Guasch, també ha destacat la recuperació dels drets audiovisuals el 2014, que ha permès tornar a situar el Liceu en les grans pantalles de tot el món, així com desenvolupar el projecte de "Liceu al Territori" i "Liceu a la Fresca".

Anar al contingut