Pla general de la sala de plens de l'Ajuntament de Manresa, aquest dijous al vespre. Imatge del 20 d'abril del 2017 (Horitzontal).
Pla general de la sala de plens de l'Ajuntament de Manresa, aquest dijous al vespre. Imatge del 20 d'abril del 2017 (Horitzontal).

Ple sense tensió ni retrets a l'Ajuntament de Manresa després de la retirada de competències a la regidora d'ERC

ACN Manresa.-Normalitat absoluta al ple de Manresa d'aquest dijous al vespre després que l'alcalde, Valentí Junyent, hagi retirat les competències que fins aquest dimecres tenia la regidora d'ERC, Mireia Estefanell. De fet, la republicana ha ocupat el seu seient habitual al costat dels seus companys de partit i ha votat tots i cadascun dels dictàmens en la mateixa línia que ho han fet els seus companys. Durant el ple no s'ha posat de manifest en cap moment les tensions que poden tenir els dos grups de l'equip de govern arran de la pèrdua de confiança manifesta per part de Junyent per les sospites del PDeCAT que Estefanell fos l'autora de les gravacions contra David Bonvehí. Aquesta calma només s'ha vist interrompuda per un instant quan el PSC ha fet un prec en el tram final del ple per demanar als dos grups que afrontin i resolguin el problema "amb la màxima celeritat". L'alcalde ha recollit el prec, però no l'ha contestat. Per la seva banda, en declaracions als mitjans, el president local d'ERC, Ramon Fontdevila, ha manifestat la voluntat "de treballar per la ciutat i fer un esforç per entendre's".

Després de més de tres hores i mitja de ple, Ramon Fontdevila ha atès els mitjans de comunicació a la sortida. El màxim responsable dels republicans a la capital del Bages ha volgut posar de manifest que la situació de normalitat que s'ha viscut al ple els ha de fer "repensar" als dos grups que treballen per un "projecte de ciutat" que respon a un pacte. De les paraules de Fontdevila se'n desprenia voluntat d'entesa i diàleg en tot moment, però també ha defensat la seva regidora, a qui li ha donat tot el suport, i de qui ha dit que no comparteix amb Junyent la pèrdua de confiança. "D'això se n'hauria de poder tornar a parlar", ha puntualitzat. Malgrat tot, Fontdevila ha assenyalat que les complicitats amb el PDeCAT "hi són", i ha afegit que passada una setmana, "ja és hora que comencin a passar coses". Tot i tenir converses, amb l'alcalde no s'han marcat cap data límit per arribar a un acord definitiu.Entre la quarantena de persones del públic al ple hi havia dirigents comarcals tant del PDeCAT com d'ERC. Entre els republicans del públic també hi havia l'exnúmero 1 del partit, Pere Cullell, de qui el PDeCAT també sospitava de la seva implicació en els fets, tot i que ell de moment no ha fet cap tipus de declaració al respecte. Retirada de competènciesEn la roda de premsa de dimecres, Valentí Junyent va assegurar que la decisió de retirar les competències a la regidora havia estat "molt meditada i comentada amb els dirigents d'ERC". La voluntat de l'alcalde era, doncs, reformular el govern de coalició amb l'absència d'Estefanell per una qüestió de pèrdua de confiança. La regidora Mireia Estefanell és una de les dues persones de qui el PDeCAT sospita que fos autora de les gravacions contra el número 2 del partit, David Bonvehí. Segons el batlle, la coalició amb ERC "ha funcionat bé i s'ha fet una bona feina en els gairebé 15 mesos de treball conjunt". De fet, per Junyent encara queden projectes importants de ciutat per executar "i que volem fer realitat conjuntament". En aquest sentit, l'alcalde va manifestar que amb els interlocutors d'ERc amb qui parlava, "hi ha la voluntat de refer el cartipàs".CDC i ERC governen en coalició des del dia 1 de febrer del 2016, fruit de l'acord pel qual els republicans entraven a formar part del govern de la ciutat assumint algunes regidories. L'acord es va presentar el 8 de gener del 2016 en un acte al carrer del Balç.

Anar al contingut