Presentació del nou servei de mediació a Platja d'Aro per millorar la convivència en zones d'oci nocturn
Presentació del nou servei de mediació a Platja d'Aro per millorar la convivència en zones d'oci nocturn

Platja d'Aro impulsa un servei de mediació a les zones d'oci nocturn per evitar problemes de convivència

Actualitzat

ACN Platja d'Aro.-L'Ajuntament de Platja d'Aro ha impulsat un servei de mediació a les zones d'oci nocturn per evitar problemes de convivència entre veïns i usuaris de pubs i discoteques. De dijous a diumenge durant els mesos de juliol i agost, així com els caps de setmana de setembre, quatre mediadors se situaran en zones properes als indrets més freqüentats de nit al municipi, és a dir, a l'avinguda central, el carrer de l'Església, el Passeig Marítim i el Parc d'Aro. Aquests professionals tractaran de resoldre els conflictes prèviament denunciats per veïns o els mateixos locals. El més habitual és que les molèsties es produeixin en els desplaçaments d'un espai a l'altre i, sobretot, en el moment de la sortida dels locals. L'experiència de mediació només existeix ara mateix a Barcelona i Girona.

L'acció dels mediadors, segons el consistori, pretén resoldre situacions "puntals" de baixa conflictivitat, i de situacions prèviament denunciades i aportar solucions a mig i llarg termini a partir del treball conjunt amb la Policia Local i la seguretat privada dels establiments. Tot amb l'objectiu de minimitzar al màxim les molèsties i afavorir la convivència entre veïns i usuaris de l'oci nocturn. Per a fer-ho possible, recorreran a les "idees, propostes i suggeriments" de totes les parts implicades.

El conjunt d'accions no limitarà, però, l'actuació de la Policia Local ni la seva capacitat de sanció quan sigui necessària. El que es busca és optimitzar la intervenció policial en aquelles situacions en què la mediació no hagi estat efectiva o que suposin una major gravetat. La iniciativa neix com a pla pilot en el marc del nou Pacte per a la Convivència Nocturna (vigent des de finals de l'any 2016), que compta amb la implicació del consistori, de l'Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro, i de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM).

En paral·lel, es posarà en marxa, per sisè any consecutiu, la campanya de conscienciació i civisme 'Maximum Fun, Minimum Disturbance' (Màxima Diversió, Mínima Molèstia) en dos dies concrets, el 30 de juliol i 13 d'agost. Hi haurà dos agents cívics repartint pòsters, polseres i el còmic 'Enjoy a responsable night!', que té com a protagonista l'heroïna 'Lady Tabata'. Una proposta que intenta fer reflexionar els joves sobre els sorolls nocturns i els perills i conseqüències de l'abús d'alcohol. La presentació d'ambdues accions s'ha realitzat aquest dimarts amb la participació dels quatre professionals mediadors, el cap de la Policia Local, David Puertas; el president de l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci, Jordi Díaz; el secretari de la FECASARM, Joaquim Boadas; el regidor de Promoció Econòmica i primer tinent d'alcalde, Maurici Jiménez; i l'alcalde, Joan Giraut.

Anar al contingut