Barcelona

Aparells com planxes i assecadors de cabells i joguines amb piles s'han de revisar per separat als aeroports

Una nova norma de seguretat als aeroports obliga a fer un control aleatori dels equipatges de mà i a extreure i mostrar tots els aparells electrònics, elèctrics o amb piles que portin els passatgers

Actualitzat

A partir d'aquest diumenge es comença a aplicar la nova normativa de seguretat als aeroports que implicarà més controls.

L'adopció de la norma europea 2015/187 obliga Aena a imposar controls de traces d'explosius a tota la xarxa d'aeroports. Als controls que hi havia fins ara, els equips de seguretat dels aeroports hi afegiran controls aleatoris a l'equipatge de mà dels viatgers.

Els passatgers se seleccionaran aleatòriament i se'ls requerirà dipositar l'equipatge de mà en una taula on s'escanejarà amb un equip de mà que detecta els vapors que emanen les substàncies explosives.

Aparells electrònics i a piles

A més, tots els equips electrònics i elèctrics que no hagin passat pel detector de mà s'hauran de verificar de forma separada. Tauletes, assecadors, planxes de cabells, gravadores, joguines o qualsevol aparell que funcioni amb piles s'hauran d'extreure i col·locar a la safata per permetre la inspecció dels agents de seguretat, tal com ara ja es feia amb els ordinadors portàtils i altres aparells electrònics.

Les noves mesures de control poden alentir el trànsit al control d'accés de les terminals perquè els equipatges que continguin equips electrònics no declarats hauran de passar una segona vegada per l'escàner.

Fins ara, només s'havien de treure de la bossa aparells com ordinadors portàtils o tauletes.

Més privacitat?

Per tal de garantir la privacitat dels viatgers, es disposarà unes noves taules amb els laterals elevats que evitaran que els objectes quedin a la vista de tothom.

Les inspeccions aleatòries de l'equipatge de mà són noves a Europa, però ja es fan als Estats Units des de l'any 2010, després de l'atemptat fallit en un vol de Northwest Airlines. En aquella ocasió, un terrorista d'Al-Qaeda va intentar fer esclatar l'avió en què viatjava amb una càrrega d'explosius que portava adherida a la roba interior.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut