La plaça de Sant Jaume, plena per exigir la llibertat per a tots els empresonats (Reuters)
La plaça de Sant Jaume, plena per exigir la llibertat per a tots els empresonats (Reuters)
Barcelona

Places plenes per demanar llibertat per als empresonats: "No hi són tots"

La plaça de Sant Jaume i altres d'arreu del país es tornen a omplir per exigir llibertat també per a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han tornat a mobilitzar aquest dilluns per demanar llibertat per als consellers cessats pel 155 que continuen a la presó i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A Barcelona, la plaça de Sant Jaume s'ha omplert de cartells amb la frase "Llibertat presos polítics" i de gent amb llaços de color groc. La periodista Natza Ferré ha llegit el manifest, en què ha afirmat que les concentracions es repetiran fins que tots quedin en llibertat:

"Tornarem a sortir al carrer per demanar la llibertat de tots els presos polítics. Sortirem al carrer quan calgui, fins que els Jordis, el conseller Joaquim Forn i el vicepresident Oriol Junqueras tornin a casa. Avui, milers de ciutadans tornem al carrer per dir que els volem lliures. Celebrem la llibertat de les conselleres Bassa i Borràs i dels consellers Mundó, Romeva, Rull i Turull. Ells també han estat injustament privats de llibertat. Però no hi són tots."

 

 

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha expressat la "indignació" per la decisió del jutge Pablo Llarena i ha agraït les aportacions per pagar les fiances de 100.000 euros dels excarcerats:

"Avui celebrem que hagin pogut sortir de la presó la resta de conselleres i consellers. Els volíem a casa i ja són a casa. Però considerem que aquesta decisió hauria de ser ampliable a tots els empresonats, sense cap excepció. Volem expressar a tothom el nostre agraïment més sincer per les aportacions que s'han fet a la caixa de solidaritat. Heu permès, entre totes i tots, que avui tots sis ja puguin dormir a casa seva."

 

Mauri ha llegit un missatge que Jordi Cuixart els ha fet arribar aquesta mateixa tarda:

"Hem remuntat situacions més adverses de la nostra història col·lectiva. Bé sigui amb la paraula, amb el somriure i, quan ha calgut, amb el silenci. Però no deixarem mai que res glaci els nostres cors. Us estimo molt. Sempre endavant."

 

El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, ha considerat que el moment és "duríssim," però ha afegit que "la partida està oberta i l'hem de guanyar, fins i tot per responsabilitat". Alcoberro ha aplaudit que "sis persones honestes" puguin dormir avui a casa seva, però ha advertit que caldrà resistir els pròxims embats. Per això ha cridat a participar massivament a les eleccions del 21D:

"Aquestes eleccions, que no són les nostres, que en molts aspectes són il·legítimes, són unes eleccions en les quals hem de guanyar. Hem de guanyar en vots, hem de millorar els resultats i hem de guanyar en escons, configurant una clara majoria a favor de la república catalana. Us emplaço a treballar colze a colze per fer-ho possible. Serà la millor via per obtenir la llibertat dels quatre presos que ens queden i per obtenir la llibertat del país."

 

La plaça de Sant Jaume, on s'han sentit crits com "llibertat" o "independència", ha quedat plena de gom a gom.

 

 

 

 

També s'ha omplert la plaça de la Paeria de Lleida, on el clam per la llibertat s'ha combinat amb la reivindicació de les obres d'art de Sixena.

 

 

 

 

A Tarragona, més de mil persones s'han mobilitzat a la plaça de la Font.

 

 

A la plaça del Vi de Girona, la concentració s'ha fet a les 7 i s'hi han sentit crits a favor de la llibertat per a tots els empresonats:

 

 

A Mataró, desenes de persones han participat en la concentració davant de l'Ajuntament.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàArticle 155Eleccions 21D
Anar al contingut