València

Pla no tornarà a liderar el PSPV i deixa via lliure a l'exministre Sevilla i als altres aspirants

El secretari general del Partit Socialista del País Valencià, Joan Ignasi Pla, ha anunciat oficialment que no repetirà com a candidat a la direcció del partit. Pla ha dit que es mantindrà com a líder del partit fins al pròxim congrés el 2008. L'exministre Jordi Sevilla podria ser el seu substitut, tot i que ja han començat a sorgir altres possibles candidats.

Actualitzat
El relleu del ministre Sevilla per Elena Salgado al capdavant del Ministeri d’Administracions Públiques la setmana passada va donar peu a tota mena de travesses. La que de seguida va prendre més força va ser la que apostava perquè Jordi Sevilla liderés els socialistes del País Valencià.

Tot plegat va quedar en especulacions, però només quatre dies després ja hi ha hagut moviments en aquest escenari. El fins ara secretari general del PSPV, Joan Ignasi Pla, deixarà via lliure a qualsevol aspirant a encapçalar els socialistes valencians en el complicat repte de desbancar el PP de la majoria absoluta d’aquí a quatre anys.

Pla ha pres la decisió després de la derrota en les eleccions del 27 de maig en què va quedar 19 punts per darrere del PP. Amb tot, es mantindrà en el càrrec fins al congrés del PSPV, previst per després de les eleccions generals de l’any que ve.

En aquell conclave es podria escenificar el relleu entre Pla i l’exministre Sevilla. Però, ara per ara, res assegura que el traspàs de poders sigui entre aquests dos protagonistes. De fet, Sevilla no ha confirmat ni ha desmentit la seva possible futura aventura al capdavant del PSPV, i en canvi ja han començat a aparèixer veus que optarien a aquest càrrec.

La primera d’aquestes veus ve del municipi d’Alaquàs. El seu actual alcalde, Jorge Alarte, ha estat el primer a anunciar que es presentarà com a candidat a secretari general del PSPV en el pròxim congrés de la formació. El seu principal baluard serà l’autonomia que pretén recuperar per als socialistes valencians respecte del PSOE. Un actiu, aquest, que li podria servir per desmarcar-se de la idiosincràsia d’un home que, com Sevilla, s’ha passat tres anys molt vinculat al PSOE des de Madrid.
Anar al contingut