ANÀLISI

Pla B

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Ara fa tot just una setmana, quan el Barça es disposava a jugar a San Siro el partit d'anada dels vuitens de la Champions ningú dubtava que Roura faria jugar el que es considerava onze de gala (Valdés; Alves, Puyol, Piqué, Alba; Busquets, Xavi, Cesc; Pedro, Messi i Iniesta). Per una vegada encertar l'alineació del Barça no cotitzava perquè estava més que cantant. Malauradament el pobre joc mostrat davant del Milan va obrir dubtes en un equip que es considerava intocable i al qual calia aplicar-li solucions en forma de plans B. El bon rendiment ofert per Villa, autor del primer gol, més l'aparició de Tello a la segona part donant l'assistència del gol de la victòria a Messi han servit per abonar si cal una mica més aquesta teoria.

Davant d'un rival com el Reial Madrid que vindrà al Camp Nou disposat a plantejar-li al Barça un partit a camp obert, pressionant sobre la sortida de la pilota dels blaugrana, intentant-la robar al més a prop de la porteria contrària per llançar els seus perillosos contraatacs, el més segur és que els tècnics blaugrana s'inclinin per fer jugar l'onze de gala, mirant d'assegurar al màxim la possessió de la pilota amb un mig del camp ben poblat, amb la presència pletòrica de Busquets, Xavi, Cesc i Iniesta. On sí que sembla més lògic plantejar-se l'aplicació d'algun pla alternatiu sigui contra el Milan.

Ningú dubte que Allegri plantejarà el partit amb el més pur "catenaccio" italià, contra el que caldrà segurament donar el màxim d'amplada al camp amb la presència d'un extrem com Tello capaç de desequilibrar en l'un contra un i de desgastar la defensa italiana a l'hora de les vasculacions per tancar espais. O d'altra banda, davant de la necessitat de fer gols, per remuntar el 2-0 advers de l'anada, fer jugar d'inici Villa perquè l'oferta golejadora no quedi limitada a Messi.

Encara que siguin dues competicions diferents, segurament la remuntada contra el Milan comenci  contra el Madrid pel reforç moral que representaria, encara que molt probablement amb dues alineacions diferents.  


Anar al contingut