Pla a Rivera: "Em caus bé. Cada vegada que obres la boca dius una mentida, com jo"

El cantant es queixa en una carta oberta al líder de Ciutadans del veto del partit a un concert seu a Astúries i l'acusa de "dir mentides disfressades de veritat"

RedaccióActualitzat

El cantautor Albert Pla ha escrit una carta oberta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, reclamant-li que no veti els seus concerts. La carta, que publica aquest dimecres el diari digital Público, s'adreça personalment a Rivera perquè el seu partit no s'oposi al concert que té previst fer a Oviedo el 12 de maig.

El concert s'ha de fer al teatre Filarmónica d'Oviedo, un espai municipal. La comissió de cultura de l'ajuntament fa un mes va aprovar el lloguer del teatre per al concert amb el vot afirmatiu de PSOE, Podem i IU, però tant el PP com Ciutadans hi van votar en contra.

L'oposició de Ciutadans no ha agradat a Pla, i això l'ha motivat per escriure i publicar la carta a Rivera. En el text, l'acusa d'"haver-se fet famós parlant malament de la meitat dels catalans" i de "dir mentides disfressades de veritat". Tot en el seu habitual to irònic:

"Em caus bé. Et dius Albert, com jo. Ets català, com jo. T'agrada anar net, com a mi. I cada vegada que obres la boca, dius una mentida o una tonteria, com jo."

"Em va semblar estrany que et fessis famós a Espanya parlant malament de la meitat dels catalans. Però vaig callar."

"És tan invasiva la vostra presència que, per no saber de tu, he de tancar-me a casa i tallar la llum, i a pesar d'això, et trobo a la sopa."

 "Ara també vindreu a molestar els que som minoria entre minories amb la burda excusa que us faltem al respecte i provoquem crispació social?"

"Això meu, de vegades, són veritats disfressades de mentides; el vostre sempre són mentides disfressades de veritat."

El 2013 es va anul·lar un concert de Pla a Gijón

El conflicte d'Albert Pla a Astúries va començar fa quatre anys, quan el contingut d'una entrevista publicada al diari regional "La Nueva España" va portar a la suspensió d'un concert que havia de fer a Gijón.

En l'entrevista, Pla va dir que "sempre li havia fet fàstic ser espanyol", i això no va agradar al consell d'administració del teatre Jovellanos de la ciutat, on s'havia de fer el concert, que va anul·lar-lo amb els vots del PP i del Fòrum Astúries.

Albert Pla, en una llista de suport a Ciutadans

En la carta Pla recorda a Rivera que Ciutadans el va incloure fa anys en una llista d'intel·lectuals que donaven suport al partit, i que va haver de queixar-se perquè l'esborressin. Pla assegura també que Ciutadans fa creure a la gent que ell i altres artistes estan subvencionats pel govern català, cosa que diu que no és certa.

Pla acaba la carta amb una petició:

"Per favor, entra en raó i digues als del teu partit i als teus socis del PP que tinguin pietat de nosaltres i ens deixen treballar en pau."

Anar al contingut