Ciclisme

Pistorius obté la llibertat sota fiança fins al judici per l'assassinat de la seva parella

L'atleta Oscar Pistorius ha obtingut la llibertat sota fiança fins a la celebració del judici, en què se l'acusa d'haver assassinat a trets la seva companya sentimental, la model Reeva Steenkamp. El jutge instructor del cas, Desmond Nair, l'hi ha concedit aquest divendres al migdia després de la vista a Pretòria, amb una fiança de 85.000 euros. Ha esquivat la presó, però, a partir del 4 de juny, quan comenci el judici, haurà de demostrar la seva innocència.

Actualitzat
L'atleta Oscar Pistorius ha obtingut la llibertat sota fiança fins a la celebració del judici, en què se l'acusa d'haver assassinat a trets la seva companya sentimental, la model Reeva Steenkamp. El jutge instructor del cas, Desmond Nair, li ha concedit aquest divendres al migdia després de la vista a Pretòria, amb una fiança de 85.000 euros. Ha esquivat la presó, però, a partir del 4 de juny, quan comenci el judici, haurà de defensar la seva innocència. Fins a la celebració del judici, Pistorius haurà de presentar-se dues vegades per setmana a la comissaria, no pot tornar a casa seva -l'escenari del crim- i ha de tornar totes les seves armes.

A l'altra banda, hi ha el fiscal, Gerrie Nel, que s'oposa a la llibertat de Pistorius i que ha tornat a argumentar que la condició de l'atleta internacional de l'acusat augmenta les possibilitats que intenti escapar-se de Sud-àfrica. "Pot ser hostatjat en qualsevol lloc", ha assegurat Neil, fent referència als contactes que pot tenir Pistorius repartits en tot el món.

En aquest sentit, el lletrat de la defensa, Barry Roux, ha assegurat que la discapacitat física del seu client, que té dues cames amputades i corre amb dues pròtesis de carboni, li impediria escapar-se. "Les seves cames necessiten manteniment mèdic constant i necessita atenció mèdica per a l'estómac", ha indicat la defensa. A més, la defensa també ha insistit que la fama mundial de Pistorius li impediria amagar-se en qualsevol país.

La fiscalia, però, reitera que Pistorius és culpable "d'assassinat premeditat", mentre que la defensa sosté que l'atleta olímpic i paralímpic va disparar a la seva nòvia -de 29 anys i trobada morta a la seva casa de Pretòria la matinada del 14 de febrer- a través de la porta tancada del lavabo pensant que era un lladre.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut