Pisarrello defensa que el problema del top manta s'ha "reduït de manera substancial" a Barcelona en les últimes setmanes

ACN Barcelona.-El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha reconegut aquest dimecres que el problema del top manta era "gros a la ciutat fa unes setmanes" i que "s'ha reduït de manera substancial" en una època "complicada" com és l'estiu per l'elevada afluència de turistes. Pisarello ha defensat davant els periodistes que estan "avançant" per evitar la venda ambulant no autoritzada a la ciutat amb "intervencions policials molt efectives i coordinades entre diversos cossos". Segons el consistori barceloní, hi ha ara uns 300 manters en el conjunt de la ciutat mentre que a principis d'estiu eren uns 800. El primer tinent d'alcalde ha demanat evitar "visions alarmistes", després que dissabte desenes de manters s'instal·lessin a la Rambla, sota la convocatòria de 'mercat rebel' per protestar contra la detenció de set venedors ambulants la setmana passada i preguntat per l'ocupació del Port durant la nit aprofitant que baixa la pressió policial.

Pisarello també ha reivindicat que el consistori està "avançant de manera molt decidida" en les "alternatives socials per als membres del col·lectiu que puguin trobar-se en una situació de vulnerabilitat" i ha insistit que el problema del top manta no se soluciona "amb una vareta màgica de la nit al dia". El mateix Pisarello va presentar a finals de juny les mesures del pla per reduir el top manta aquest estiu, com més saturació policial, més multes a compradors o una campanya de comunicació per promoure el consum responsable, així com 40 nous plans d'ocupació per a venedors ambulants. El primer tinent d'alcalde va admetre aleshores que la situació pel top manta a la ciutat era "preocupant" i ja va prevenir que no se solucionaria ni "en tres dies" ni amb "una vareta màgica".

Anar al contingut