Pisarello crida l'oposició a no bloquejar l'aprovació inicial dels pressupostos però avisa que hi haurà comptes "sí o sí"

Pisarello crida l'oposició a no bloquejar l'aprovació inicial dels pressupostos però avisa que hi haurà comptes "sí o sí"

Pisarello crida l'oposició a no bloquejar l'aprovació inicial dels pressupostos però avisa que hi haurà comptes "sí o sí"

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en roda de premsa el 10 de novembre del 2016 (horitzontal)

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, en roda de premsa el 10 de novembre del 2016 (horitzontal)

ACN Barcelona.-El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha fet aquest dijous una crida a l'oposició perquè no bloquegi dimarts en comissió l'aprovació inicial dels pressupostos, tot i que alhora ha avisat que hi haurà comptes "sí o sí", ja sigui de la forma habitual o vinculats a una qüestió de confiança. En roda de premsa després que els comptes hagin passat per la comissió de govern, Pisarello ha ofert als grups taules polítiques de negociació sobre els temes que ells han plantejat (habitatge, ocupació, reactivació econòmica i venda ambulant), de forma que els pressupostos puguin ser "compartits" i evitar així el mecanisme de la qüestió de confiança.

Pisarello ha comparegut en roda de premsa aquest dijous després de la reunió de la comissió de govern per fer una última crida als grups perquè dimarts permetin l'aprovació inicial dels pressupostos, de forma que s'iniciï tot el procés de debat dels comptes fins a la seva aprovació en el plenari del mes de desembre. Ha recordat que aquesta primera votació no compromet a avalar després els comptes en el seu tràmit final, sinó que simplement permet treballar sobre la proposta inicial i "enriquir-la". Al contrari del que diu l'oposició, el primer tinent d'alcalde ha assegurat que la primera ronda de contactes que ha tingut ha estat "molt positiva i constructiva". En aquest sentit, ha ofert taules polítiques de negociació sobre diferents qüestions que s'han plantejat des dels grups, com un increment de la inversió en habitatge, polítiques de reactivació econòmica, de creació d'ocupació i la qüestió de la venda ambulant. "Estic totalment disposat les 24 hores a parlar amb qui calgui per aclarir o parlar sobre el pressupost, no és un pressupost tancat", ha insistit. Ara bé, si bé ha assegurat que el govern prefereix tenir un pressupost "enriquit" i "compartit" amb l'oposició, també ha advertit que Barcelona tindrà comptes "sí o sí", perquè la ciutat "necessita uns pressupostos i tindrà uns bons pressupostos". Es referia en aquest punt a la possibilitat de presentar els comptes vinculats a una qüestió de confiança. Si en trenta dies no hi ha un govern alternatiu, els pressupostos queden aprovats automàticament tot i no tenir la majoria absoluta. En matèria de venda ambulant, Pisarello ha dit que ja estan dialogant amb la CUP, a qui han traslladat la seva voluntat explícita de treballar conjuntament en aquest tema. Els cupaires avisen que no negociaran els pressupostos si no s'acaben les operacions de la Guàrdia Urbana contra els manters nit rere nit al centre de Barcelona.Pel que fa a ERC, ha tronat a rebutjar la condició plantejada pels republicans pel que fa a la reciprocitat entre els pressupostos de Barcelona i els de la Generalitat. En preguntar-li per la queixa dels grups de manca d'informació, Pisarello ha dit que aquest divendres tothom tindrà accés a tot l'expedient detallat, i ha assegurat que la gerència d'economia ha treballat "contra rellotge" per atendre totes les peticions.