Barcelona

Pisarello: "Els veïns de Gràcia ens han demanat que instem la Generalitat a actuar amb prudència i proporcionalitat"

RedaccióActualitzat

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha afirmat, a "Els matins de TV3", que el contracte que va firmar l'Ajuntament amb el propietari del local ocupat, i pel qual s'està investigant l'exalcalde Xavier Trias, preveia continuar pagant un lloguer mensual durant cinc anys.

De fet, el consistori va subscriure el contracte l'1 de gener de 2015. Els motius queden recollits al mateix contracte: "Per la previsió que el desallotjament dels ocupants provocaria disturbis i altercats que posarien en perill la pau social del barri". Aquests són els mateixos arguments que aquest dijous va expressar l'exalcalde Trias per justificar que l'ajuntament es fes càrrec del lloguer. La vigència del contracte era d'un any, prorrogable trimestralment fins a cinc anys, i també preveia el pagament per part del consistori de l'IBI, les quotes de la comunitat de propietaris i la taxa de recollida d'escombraries.

A l'entrevista a TV3 Pisarello ha dit que buscaran noves vies de diàleg amb els ocupants i ha explicat que molts veïns del barri han lamentat els aldarulls, però també creuen que l'actuació dels Mossos d'Esquadra va ser excessiva:

"Ens vam reunir amb els veïns i vam rebre moltes queixes per part de les entitats veïnals, queixes dels desperfectes que es van produir en comerços, en vidres, al carrer... però també vam rebre queixes de l'operació del govern de la Generalitat al barri. No només ens ho han dit els veïns, també ho diuen forces que participen del govern de la Generalitat. Per exemple, ens ho diu Esquerra Republicana a nosaltres. Segurament avui sortirà al ple de l'Ajuntament que la intervenció ha estat desproporcionada."

Gerardo Pisarello ha assenyalat: "Els veïns de Gràcia ens han demanat que instem la Generalitat a actuar amb prudència i proporcionalitat". El tinent d'alcalde espera que es trobin vies de diàleg i que es resolgui aquest conflicte com més aviat millor: "Nosaltres ho hem intentat. Si no han estat suficients o si no s'ha percebut com a suficients, ho farem. M'ofereixo jo públicament. Totes les vies estan obertes. Estem intentant reprendre el diàleg per veure quines són les alternatives."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut