Festa al Cel a Alguaire (EFE)
Alguaire

Piruetes, acrobàcies i un vol pirotècnic en la Festa al Cel a Alguaire

L'aeroport de Lleida-Alguaire aplega 12.000 persones per les exhibicions aèries de la Festa al Cel

RedaccióActualitzat

La Festa al Cel ha tornat per segon any consecutiu a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Més de 12.000 persones s'han aplegat aquest dissabte a la tarda per seguir les piruetes dels pilots més intrèpids.

L'esdeveniment, que aplega una seixantena d'avions i més d'un centenar de pilots i mecànics, té per objectiu acostar l'aviació al públic. El públic ha baixat respecte a l'edició de l'any passat - que va reunir 14.000 persones - però l'organització es mostra satisfeta.

L'organitzador de la Festa al Cel, Daniel González, explica que l'aeroport d'Alguaire "permet als espectadors acostar-se a les aeronaus", a diferència de les Festes al Cel que s'han organitzat en zones de costa, on "la gent només veu els avions de lluny".

 

 

Els visitants han pogut veure els avions, fins i tot, per dins, en una jornada de portes obertes que s'ha fet al llarg de tot el matí de dissabte.

 



La festa d'enguany ha combinant l'espectacularitat de les aeronaus més potents i ràpides com les de la Patrulla Águila, l'F-18, el Harrier, l'apagafocs Canadair CL-215T o els helicòpters Tigre i Chinook, o els salts increïbles de la Patrulla Acrobàtica Paracaigudista PAPEA, amb les acrobàcies dels millors pilots del món com Cástor Fantoba o l'únic pilot espanyol de la prestigiosa carrera Red Bull Air Race, Juan Velarde.


Una de les aeronaus que ha cridat més l'atenció ha estat un avió d'observació de la guerra del Vietnam, l'OV-10B Bronco. La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya també hi ha participat amb una mostra d'aviació històrica.

La festa ha deixat imatges espectaculars com aquestes:

 

 

 

La jornada ha acabat amb un vol pirotècnic.

 

 

Anar al contingut