Andrea Pirlo, una llegenda en actiu. (Foto: EFE)

Pirlo comanda Itàlia per tombar una Anglaterra plena de promeses (1-2)

La Copa del Món encara és jove, però, probablement, Itàlia i Anglaterra ja han ofert un dels millors partits que s'hauran vist en tota la primera fase, amb lluita, però també amb detalls d'elegància per totes dues bandes. Marchisio i Balotelli van fer els gols italians; Sturridge va fer l'anglès.

La Copa del Món encara és jove, però, probablement, Itàlia i Anglaterra ja han ofert un dels millors partits que s'hauran vist en tota la primera fase, la matinada d'aquest diumenge en el selvàtic Arena Amazonia, sobre un terreny de joc dur i unes condicions climàtiques dures.

Aquesta vegada, l'Azzurra li va guanyar la partida a l'equip de la Rosa i ho va fer gràcies a la classe i a la clarividència d'Andrea Pirlo i, en part, a la capacitat de definició de Mario Balotelli.

Davant una Anglaterra valenta i plena de talent jove (Sterling, Sturridge, entre d'altres) el migcampista de 35 anys va saber conduir el joc italià al ritme que li va convenir i va deixar uns quants detalls de toc i visió memorables. Per exemple, en el primer gol, en el qual va amagar la pilota per cedir-li a Marchisio un xut franc a la frontal de l'àrea.

Era el minut 35 i tot just en el següent, els britànics van demostrar que es rendirien. Un altre clàssic, Wayne Rooney, va remuntar la banda i va centrar amb força i precisió al segon pal per a l'arribada de Sturridge, que va empatar el partit.

En una jugada molt semblant, per de cap, va arribar el gol de SúperMario, aquesta vegada en la seva versió assenyada, pel bé d'Itàlia. Era el gol de la victòria, però no el de la sentència, perquè Anglaterra va buscar l'empat fins a caure exhausta i els seus extrems van fer molt mal a la defensa rival. Salvatore Sirigu, substituint el lesionat Buffon, va salvar els seus sota pals més d'una vegada. Sí que podia haver sentenciat, amb el temps gairebé exhaurit, l'etern Pirlo, amb una falta llançada des de trenta metres que va anar al travesser.

Itàlia va sumar tres punt vitals en un grup que va quedar dinamitat per la victòria de Costa Rica sobre l'Uruguai. Pel que fa a Anglaterra, si manté el nivell que va demostrar en el debut, no hauria de tenir més entrebancs per classificar-se.

Drogba fa de director d'orquestra contra el Japó (2-1)

En el grup C, i a l'estadi Pernamduco de Recife, Costa d'Ivori en va tenir prou amb dos minuts d'inspiració i dos cops de cap mortals, de Wilfried Bonny i de Gervinho, per remuntar contra el Japó, que fins al minut 64 havia tingut el partit controlat gràcies al gol de Keisuke Honda al 15.

Per a l'equip africà, tot va canviar amb l'entra de Drogba al minut 62, que va atemorir la defensa nipona i va obrir els espais que els seus companys necessitaven.

Costa d'Ivori iguala els tres punts de Colòmbia, que lidera el grup gràcies a la golejada (3-0) davant Grècia.