Actuació de la policia espanyola contra els manifestants contra el mur de l'AVE a Múrcia
Cerdanya

"Pirineus 'con ellos'", iniciativa solidària amb les víctimes de la repressió policial

Una iniciativa ciutadana vol convidar a Catalunya els murcians reprimits per la policía espanyola per protestar contra el mur de l'AVE

RedaccióActualitzat

La iniciativa dels hotelers de Múrcia de premiar policies i guàrdies civils que van actuar a Catalunya per l'1 d'Octubre amb estades gratuïtes als seus establiments ha tingut una resposta des de Catalunya.

A Lleida s'ha creat una plataforma en solidaritat amb persones d'arreu d'Espanya que hagin estat víctimes de la repressió policial. La plataforma "Pirineus 'con ellos" vol promoure accions de solidaritat amb persones i entitats que hagin estat víctimes de repressió policial per defensar els drets col·lectius.

La primera iniciativa de la plataforma "Pirineus 'con ellos'" és proposar als hotels de la Cerdanya i l'Alt Urgell que convidin als seus establiments ciutadans de Múrcia que van participar l'octubre a les protestes contra la construcció del mur de l'AVE.

Aquesta iniciativa neix com a resposta a una patronal hotelera de Múrcia que va oferir estades i activitats gratuïtes als policies i guàrdies civils que van participar en les càrregues durant el referèndum de l'1 d'octubre.

L'oferta d'allotjament gratuït per premiar l'actuació policial a Catalunya per evitar el referèndum de l'1 d'octubre ha estat criticada per diversos juristes, que hi veuen un possible delicte de suborn.

Bona rebuda del sector

Segons el portaveu de la plataforma "Pirineus 'con ellos'", Pep Lizandra, en menys de 24 hores ja s'han sumat a la iniciativa una dotzena d'establiments que, el cap de setmana del 5 i 6 de maig, oferiran de forma gratuïta als ciutadans murcians allotjament, menús i activitats esportives, lúdiques i culturals.

Lizandra ha explicat que el seu objectiu és donar una resposta de solidaritat i en positiu amb els pobles d'Espanya i diu que no busca l'enfrontament:

"Volem desmentir tota aquesta imatge de que tenim odi i tot això. Al contrari, nosaltres no responem a aquest crit de "A por ellos", sinó al revés nosaltres estem amb ells. Els Pirineus, "con ellos".

 

Després de rebre les propostes per part dels empresaris del sector turístic, els promotors de la iniciativa traslladaran els programes de les visites a una entitat murciana que aglutina persones afectades per la violència policial puguin ocupar aquestes places.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155
Anar al contingut