Manresa

Pirelli presenta un ERO que afecta 491 treballadors, tota la plantilla de Manresa

Pirelli ha presentat al Departament de Treball un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 491 treballadors de la planta de Manresa, tota la plantilla que es dedica a la fabricació de pneumàtics. La multinacional italiana deixarà de fabricar, però vol reconvertir la planta en un centre logístic coordinat per uns 75 treballadors. El comitè d'empresa i la direcció estan acabant de negociar les condicions de l'ERO, que s'aplicarà de manera progressiva fins a principis del 2010.

Actualitzat
Fa quatre mesos, Pirelli ja va anunciar que deixaria la producció de pneumàtics a la capital del Bages i que buscaria alguna sortida alternativa. De moment, estudia la possibilitat de convertir Manresa en un centre de suport logístic.

Des de la UGT, i en declaracions a Catalunya Ràdio, Leo Gómez ha criticat l'actitud de l'empresa i ha demanat la intervenció de les administracions.

El comitè d'empresa i la direcció han d'acabar de negociar les indemnitzacions dels treballadors. L'ERO s'aplicarà de manera gradual: a l'octubre s'acomiadaran 70 persones, 391 més al desembre i les 30 restants al març del 2010. Els treballadors reclamen que els acomiadaments es facin tots de cop.

Des que Pirelli va anunciar la intenció de presentar un ERO el febrer passat, 170 treballadors han marxat de la planta de Manresa amb baixes incentivades.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut