Madrid

Piqué i Álvarez intercanvien retrets per la responsabilitat dels seus governs en l'actual caos a Rodalies

La situació de Rodalies Renfe torna a ser a les Corts espanyoles. La ministra de Foment ha hagut de donar explicacions en la sessió de control al govern al Senat. Magdalena Álvarez i el popular Josep Piqué han intercanviat retrets sobre la responsabilitat dels seus governs en la situació del servei de rodalies.

Actualitzat
El senador del PP Josep Piqué ha exigit al govern socialista que actuï amb mesures concretes i apliqui un pla de xoc que acabi amb el caos que viu la xarxa de rodalies a Catalunya. El senador popular també ha demanat que s'informi puntualment els usuaris quan hi hagi incidències. En la seva resposta, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, li ha recordat a Piqué que el caos actual és fruit de la mala gestió de vuit anys de govern del PP, que, ha dit, va deixar la xarxa de rodalies totalment abandonada.

Concretament, la ministra ha assenyalat que va ser el govern del PP l'any 2001 qui va decidir que l'AVE entrés a Barcelona utilizant el mateix corredor que el servei de rodalies, fet que ha generat molts dels problemes. Segons Álvarez, per recuperar el terreny perdut el seu departament ha multiplicat la invesió en rodalies per dos i mig, hi ha 132 persones més treballant en el manteniment de la xarxa, s'ha posat en servei una nova línia de rodalies i se n'ha ampliat una altra, s'han dut a terme actuacions sobre les vies i la catenària i s'ha creat un centre de control de trànsit a l'estació de Sants.

Piqué ha respost que espera que "aquests resultats positius siguin percebuts també pels ciutadans, que segueixen igual d'irritats perquè cada dia tenen problemes". En qualsevol cas, ha acusat el Ministeri de "falta de sensibilitat" en general amb totes les obres públiques que es fan a Catalunya, i com a exemple ha recordat que la ministra de Foment no ha visitat la zona de l'enfonsament del túnel de Vielha, ni ha mostrat cap mena de sensibilitat amb els afectats de la Vall d'Aran.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut