Barcelona

Piqué diu que se sent ofès amb Mas i l'adverteix que no comptin amb els vots dels populars si no hi ha un pacte de govern

El candidat del Partit Popular de Catalunya a la presidència de la Generalitat, Josep Piqué, ha criticat el gest del candidat de Convergència i Unió, Artur Mas, de certificar davant notari que no farà pactes estables amb el PPC, la qual cosa ha titllat d'"ofensa gratuïta". En aquest sentit, ha advertit a CiU que no comptin amb els vots dels populars per formar govern. Pel que fa al DVD "Confidencial Cat", difós per la federació nacionalista amb imatges de TV3, el líder del PP català ha reclamat que s'investigui. A més, ha assegurat que donarà suport a totes els accions de tipus judicial que es puguim emprendre.

Actualitzat

En una entrevista a "Els matins" de TV3, Piqué ha titllat d'"ofensa gratuïta" que Mas hagi certificat davant notari que no farà pactes estables amb la seva formació. En aquest sentit, ha dit que aquesta acció l'ha fet decantar per no donar els seus vots a Mas, "tret que pacti un programa de govern". El líder del PP ha dit també que "arran d'aquestes coses que està fent el senyor Mas", el possible traspàs de vots del PP a CiU "s'ha parat per complet" i ha recordat que les enquestes conclouen sempre que els populars tenen un vot "molt estable, la qual cosa em fa ser optimista".

En relació amb el DVD de CiU, Piqué ha declarat que s'ha d'obrir una investigació que aclareixi el que va succeir, després que s'hagin utilitzat imatges de TV3. A més, ha dit que tot apunta que "un conseller de CiU, adduint usos personals, va treure imatges sense explicar la seva finalitat i això em sembla força escandalós", ha sentenciat. En qualsevol cas, ha dit que el PPC donarà suport a les accions judicials que es puguin emprendre, ja que "aquesta manera de fer política no és gens desitjable".

Coincidint amb el debat dels pressupostos generals de l'Estat, en què el PP ha presentat una esmena a la totalitat, Piqué ha volgut matisar: "S'estan barrejant dues coses que no s'haurien de barrejar: pressupostos generals de l'Estat i la influència de la campanya de les eleccions catalanes." Així, ha denunciat la postura de CiU i ERC, que "sense eleccions no seria aquesta". A més, Piqué ha dit que en aquesta campanya s'estan parlant altres temes, com la llengua dels debats o el DVD de CiU, que disten molt dels que realment interessa els ciutadans, i en aquest sentit, ha dit: "No ens ha d'estranyar que les previsions de participació siguin tan dolentes, amb una abstenció molt alta, lamentablement."

Entre les propostes electorals dels populars, Piqué ha promès l'augment de fins a cinc agents per cada 1.000 habitants en matèria de seguretat. "La sensació d'inseguretat respon a una realitat, la prova és que s'ha suspès un consell de ministres europeus dient que no hi hauria prou efectius". D'altra banda, ha promès el "xec entrada", 12.000 euros per als joves menors de 35 anys perquè puguin accedir a un primer habitatge. Per Piqué, aquesta proposta "expressa la voluntat de donar un missatge als joves que se'ls ajudarà", tot i que el líder del PPC també ha promès polítiques de liberalització del sòl. 

Els populars proposen, a més, una conselleria específica de Turisme, i una altra d'Immigració. "Es tracta que totes les competències autonòmiques en immigració tinguin un únic cap pensant, una única conselleria que coordini, impulsi i dirigeixi tot allò que està relacionat amb els programes socials que busquen la integració dels immigrants", ha explicat Piqué. El candidat del PPC ha subratllat la importància de la contractació en origen "per lligar el concepte immigració regular amb el concepte mercat de treball, que és l'única manera que els podem integrar".

Finalment, respecte als incidents a Martorell i la reacció del secretari d'Organització popular Xavier Garcia Albiol, Piqué ha qualificat aquesta reacció d'inadequada i inapropiada. "Va tenir una reacció humana, que no és bona, però que no justifica que se'l sancioni", ha justificat.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut