Barcelona

Piqué diu que la proposta d'ERC és inconstitucional i que els republicans han de ser expulsats del govern si no rectifiquen

El líder del PPC, Josep Piqué, ha lamentat la proposta "manifestament inconstitucional" d'ERC de donar suport a un govern de CiU si aquesta formació convoca un referèndum d'autodeterminació, i ha considerat que Esquerra hauria de ser expulsada del govern català "si no rectifica".

Actualitzat
Segons ha indicat Piqué, "una força política com ERC que fa una proposta tan manifestament inconstitucional com aquesta, difícilment pot sostenir-se com a soci del govern de Catalunya, per això demanem al PSC i al president de la Generalitat, José Montilla, que facin una profunda reflexió" sobre això.

Aquesta reflexió, ha afegit el líder del PP català, "també hauria de fer-la Zapatero i el PSOE, ja que sovint tenen la tendència de buscar el suport d'ERC com a aliat per tirar endavant algunes lleis en lloc de comptar amb el d'altres forces polítiques".

Segons l'opinió de Josep Piqué, "el president de la Generalitat ha d'exigir una rectificació en tota regla a Esquerra o, en cas contrari, expulsar-los del govern". 

Pel que fa a la resposta que pugui donar CiU als republicans, Piqué s'ha mostrat "sorprès" que dins de CDC "hi hagi dirigents disposats a estudiar la proposta dins de l'executiva". "Això no és propi de Convergència -ha apuntat Piqué- i  demanem a aquest partit que rectifiqui i rebutgi de ple la proposta d'Esquerra, no fos que els ciutadans comencin a pensar que les forces polítiques catalanes s'han tornat boges".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut