Barcelona

Piqué denuncia que Catalunya està un 25% per sota de la despesa mitjana en educació

El candidat del PPC a la Generalitat, Josep Piqué, ha alertat que Catalunya està "un 25% per sota de la mitjana espanyola de despesa en educació i formació" i "molt lluny de la mitjana europea". En una visita a l'escola especialitzada en automoció Monlau, Piqué ha defensat que és "absolutament imprescindible" un esforç inversor en Formació Professional", una opció educativa, en la qual el candidat popular creu que hi ha un "greu dèficit" ja que es veu com "una espècie derivada de les situacions de fracàs escolar".

Actualitzat

Sobre la competitivitat a Catalunya, Piqué aprecia que "s'està perdent" i ha indicat que el camí que cal seguir per recuperar-la passa per "tot allò que signifiqui donar suport a aquesta mena d'escoles i un vincle amb el món empresarial". Precisament, Piqué aposta en el seu programa per millorar la qualitat de la formació com a eina per garantir aquesta competitivitat catalana.

Segons el candidat del PP, "molts dels alumnes" d'FP arriben a aquesta branca per "problemes del sistema, com ara el fracàs escolar", però ha matisat que el director del centre que ha visitat aquest dimarts li ha comentat que "si els dónes una bona formació, acaben sent entusiastes del treball".

Durant la visita a l'escola Monlau, Piqué s'ha acostat a un alumne que treballava en la carrosseria d'un cotxe i ha assegurat que l'automoció és un món que li resulta molt "pròxim", ja que el seu pare "treballava en un concessionari-taller de Seat".

Anar al contingut