Barcelona

"Piolins", jutges, polítics catalans i el 155 omplen les rues de Carnaval

L'humor, la sàtira i la denúncia típiques del carnaval s'inspiren en els fets de l'1 d'octubre i el procés català

RedaccióActualitzat

A molts pobles i ciutats catalans s'ha fet aquest dissabte al vespre la tradicional rua de carnaval. Aquest any, les carroses i comparses han tingut els fets de l'1 d'octubre ben presents. Policies, guàrdies civils, jutges i polítics catalans han estat els protagonistes de moltes de les disfresses de comparses i particulars. 

Amb humor i sàtira, la violència policial el dia del referèndum i les conseqüències judicials i polítiques derivades de l'aplicació de l'article 155 han inspirat la imaginació i la gosadia dels participants a les rues.

Al barri de Sants de Barcelona s'ha pogut veure una paròdia de la violència policial desplegada l'1 d'octubre. Porres, "piolins", càrregues policials i també llaços grocs, urnes, cartells en demanda de llibertat d'expressió i moltes caretes de Puigdemont:

 

 

 

 

En un dels carnavals amb més renom de les comarques lleidatanes, el de Solsona, la decoració dels carrers, els motius de les comparses i les disfresses feien al·lusió més o menys directa al procés i al moment polític que viu el país.

La carrossa "el vaixell dels piolins" ha estat una de les més celebrades. La disfressa, inspirada en el vaixell que va allotjar els policies desplaçats a Barcelona per impedir el referèndum.

 

 

 

Els carrers de Solsona estan decorats amb ninots de "piolín" i amb imatges sobre la situació política que viu Catalunya:

 



 

A Vilanova i la Geltrú ha desfilat una curiosa comparsa formada per "les legionàries del 155":

 

 

Al Maresme, a la rua de Mataró també hi ha desfilat una comparsa que denunciava la censura i la repressió i demanava llibertat d'expressió:

 

 

 

I les territorials de l'ANC de Lleida, Bellvís i Reus van aprofitar les rues per continuar reivindicant la llibertat d'Oriol Junqueras, Quim Forn i els Jordis:

 

 

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut