Madrid

Pío García-Escudero i Eugenio Nasarre admeten haver cobrat sobresous del PP durant 4 anys

El president del Senat, Pio García-Escudero, ha admès haver cobrat 4.200 euros al mes del PP entre els anys 1999 i 2003 com a coordinador d'organització del partit i en concepte de despeses de representació, tot això a part del seu sou com a diputat autonòmic. El diputat Eugenio Nasarre ha admès també el cobrament de sobresous, en el seu cas de 1.800 euros al mes. Segons Nasarre, aquest sobresous els estandaritzava la secretaria general del partit i s'abonaven mitjançant transferència bancària al compte en què es retenia el corresponent IRPF.

RedaccióActualitzat
Diputats i alts càrrecs del PP han començat a declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz com a testimonis del "cas Bárcenas". Avui ha tocat a l'actual president del Senat, Pío García Escudero, i el diputat del PP Eugenio Nasarre, que haurien cobrat sobresous del PP, segons la doble comptabilitat que presumptament portava l'extresorer del partit Luis Bárcenas.

Eugenio Nasarre, que ha estat el primer a declarar, ha admès que el seu partit li va pagar sobresous o "pagaments complementaris" de 1.800 euros al mes, entre 2000 i 2004, per les seves "responsabilitats internes" al PP que va compatibilitzar amb el seu càrrec de parlamentari, segons han informat fonts jurídiques.

En la seva declaració com a testimoni davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que investiga la suposada comptabilitat B del PP a la qual al·ludeixen els anomenats "papers de Bárcenas", Nasarre ha explicat que tots els alts càrrecs amb responsabilitats en el partit el rebien i que la quantitat depenia de la categoria de cada un.

Aquests pagaments, segons ha afegit, els estandaritzava la secretaria general del partit i s'abonaven mitjançant transferència bancària al compte en què es retenia el corresponent IRPF. També ha reconegut, com ja va fer en el seu dia, que l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, en presència de Luis Bárcenas, va fer un lliurament de 30.000 euros en efectiu com a donatiu anònim a la seva Fundació Humanisme i Democràcia.

Per la seva banda, el president del Senat, Pio García-Escudero, ha admès també haver cobrat 4.200 euros al mes del PP entre els anys 1999 i 2003 com a coordinador d'organització del partit i en concepte de despeses de representació, tot això a part del seu sou com a diputat autonòmic.

García-Escudero ha declarat al seu despatx del Senat durant gairebé una hora davant del jutge Pablo Ruz, a qui ha indicat que aquests pagaments se li van fer mitjançant transferència bancària al seu compte i amb les retencions fiscals pertinents, segons han informat advocats de les acusacions.

Respecte al préstec de 24.000 euros que apareix apuntat en els manuscrits atribuïts a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, el president de la Cambra Alta ha reiterat que el va demanar per reparar els danys causats al seu habitatge en un atemptat d'ETA l'any 2000.

Dimarts està previst que declarin quatre membres més del partit que suposadament també haurien cobrat en negre, entre ells l'expresident balear i exministre Jaume Matas. Les declaracions continuaran durant tota la setmana amb el testimoni dels vuit empresaris imputats, principalment del sector de la construcció, que haurien fet donacions de diners al PP.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut