El rastre de la pintura en el dispositiu policial a Girona aquest 1 d'octubre
El rastre de la pintura en el dispositiu policial a Girona aquest 1 d'octubre
Girona

Pintura de colors contra els Mossos en la manifestació dels CDR a Girona

Les mobilitzacions es repeteixen en ciutats com Tarragona, Manresa, Terrassa, Vic o Lleida, on hi ha dos ferits lleus per càrregues aquest 1 d'octubre

Actualitzat

En paral·lel a la gran manifestació de Barcelona, diverses ciutats catalanes han estat l'escenari de mobilitzacions aquest dilluns a la tarda, primer aniversari de l'1 d'Octubre. La més tensa ha estat a Girona, on els CDR s'han manifestat davant la subdelegació del govern espanyol, enmig d'un ampli dispositiu policial dels Mossos. El col·lectiu ha reivindicat el mandat del referèndum i ha mostrat la indignació per les càrregues policials de dissabte.

Els manifestants, que havien anunciat una "holi fest", han llançat pintura als agents i han intentat tombar les tanques que barraven el pas fins a la subdelegació, a la Gran Via Jaume I.

La tensió s'ha mantingut amb el pas de les hores, tot i que el CDR ha donat per acabada la protesta abans de les 8. Alguns manifestants han aconseguit moure les tanques cap als agents, algun dels quals ha colpejat la barrera amb la porra, enmig d'insults i crits.

L'estira-i-arronsa ha estat constant des de les 7 del vespre, i, passades les 10, encara hi havia desenes de persones i moments puntuals de tensió fins que, poc després, s'ha dissolt la protesta: 

 

 

 

 

 

 

 

La manifestació de Girona (@franarnaugomez)

Els concentrats, 3.000 segons l'Ajuntament de Girona, han cridat consignes com "Els carrers seran sempre nostres", "1 d'Octubre, ni oblit ni perdó" o "A por ellos".

 

 

 

La manifestació gironina s'ha donat per acabada poc abans de les 8 del vespre, però molts dels assistents s'han resistit a marxar:

 

 

 

També hi ha hagut tensió a Lleida, on, segons els CDR, dues persones han quedat ferides lleus per l'acció dels Mossos a la plaça de la Pau, a la cua de la marxa:

 

 

 

A la capital del Segrià també s'ha blindat l'entorn de la subdelegació del govern espanyol. Alguns concentrats han intentat fer caure les tanques:
 

 

 


La manifestació, convocada per la Plataforma 1 d'Octubre, ha recorregut un quilòmetre de distància amb relativa tranquil·litat. Al final, els Cantaires de Ponent, que cada dilluns canten per la llibertat dels presos i el retorn dels polítics a l'estrangers, han fet l'actuació que solen fer el dilluns davant de la Paeria.

Les mobilitzacions s'han repetit en altres ciutats, com Tarragona, Terrassa, Manresa, Berga, Amposta o Vic, on pràcticament s'ha omplert la plaça Major, on caben 15.000 persones.

Representants de la immensa majoria de municipis osonencs han reinvidicat el llegat de l'1 d'Octubre. L'acte ha estat reivindicatiu i festiu, amb actuacions com les de Joan Crosas, Duble Buble, amb "Torna, torna, Serrallonga" o "El cant de la senyera" i "Els segadors" per part de corals de la comarca.

 

 

 

 

 

La manifestació a Tarragona també ha tingut un seguiment destacat, amb 7.000 participants, segons els organitzadors. La marxa ha fet el recorregut entre la plaça de la Font i la d'Imperial Tàrraco.

La mobilització s'ha desenvolupat sense cap incident i ha passat per davant de l'Institut Tarragona, el lloc on hi va haver la càrrega més contundent a la ciutat el dia del referèndum, quan la policia va sortir-ne amb les urnes.

 

 

 

A Amposta, centenars de veïns han participat en l'acte reivindicatiu i festiu per recordar l'1 d'Octubre. S'ha inaugurat el Pavelló 1 d'Octubre, que és com s'ha batejat el recinte firal, s'han cantat jotes i hi ha hagut un espectacle de foc.

 

 


Així s'ha vist la mobilització a Terrassa (@anaterrassa), Manresa (@joanpique1), Berga (@boscderoures) i Badalona (@ireneeia), amb desenes de persones concentrades al centre d'aquestes ciutats:
 

 

 

 


A Palma, la reivindicació també ha servit per fer costat al raper Valtonyc, exiliat a Bèlgica:

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàCDRIndependència
Anar al contingut