Lens, la nova aplicació de Pinterest
Lens, la nova aplicació de Pinterest

Pinterest llança al mercat una aplicació de reconeixement d'objectes

Lens, creada per Pinterest, és una aplicació que permet el reconeixement d'objectes físics al món real per mitjà d'una fotografia i els busca dins de la plataforma

RedaccióActualitzat

Les aplicacions de reconeixement d'objectes per mitjà de la fotografia han anat evolucionant molt els últims anys. Ara, ja tenim la solució per buscar a internet les coses que veiem i que no en sabem el nom.

Pinterest ha llençat al mercat aquest dimecres Lens, una aplicació en fase beta que utilitza la càmera del telèfon per reconèixer objectes físics del món real i els cerca dins de la plataforma. Un sistema de reconeixement que permet trobar material relacionat amb les imatges que introduïm gràcies a la intel·ligència artificial.

Lens cerca els objectes que apareixen seleccionats dins d'una finestra circular que surt a l'hora de fer la foto i després presenta els "tags" o etiquetes que s'associen amb l'objecte o objectes que apareixen en aquesta.

Tal com apunta Evan Sharp, cofundador i cap de productes de Pinterest, al blog oficial de la plataforma:

"De vegades veus alguna cosa al món real que sembla interessant, però quan intentes buscar-la després a internet, les paraules no ens surten o no som precisos. A Pinterest hem desenvolupat una nova tecnologia experimental que, per primera vegada a la història, és capaç de veure el món d'una manera molt particular. Ara hi ha una manera de descobrir idees sense haver de trobar les paraules adequades per descriure-les primer."

Lens, que encara està en fase beta, no permet veure les cerques d'altres persones, guardar les fotografies ni buscar resultats anteriors, però s'espera que tot això estigui disponible en la versió definitiva de l'aplicació.

Pinterest ha confirmat que Lens és capaç de reconèixer més d'1 bilió d'objectes fins ara, tot i que funciona millor en la cerca d'idees de decoració, roba i menjar.

Altres empreses ja havien utilitzat aquest tipus de tecnologia anteriorment, però l'èxit n'havia estat molt qüestionable. Google, per exemple, va treure l'oblidada Google Goggles, una aplicació de reconeixement d'objectes per mitjà de fotografies que ja no està disponible a l'App Store d'Apple i que a Android no s'actualitza des del maig de 2014.

Amazon o Bing (aquest segon només per a iOS) també van treure l'any passat la cerca per imatge, amb resultats poc precisos en la majoria de les casos.

També veuen la llum Instant Ideas i Shop The Look

Pinterest també ha llençat Instant Ideas i Shop The Look (disponible a través de les aplicacions d'iOS, Android i web), dues eines relacionades amb el descobriment visual.

La primera permet clicar sobre els cercles de color blanc que apareixen en la imatge i veure idees amagades en aquests, personalitzant més específicament la cerca de la imatge que vol l'usuari en funció, per exemple, de les persones que segueix a Pinterest.

Per altra banda, Shop The Look converteix els punts que apareixen a la imatge en ítems que la gent pot comprar. Per mitjà d'un cercle blau es ressaltaran els ítems que apareixen en el fotograma i la gent podrà veure els productes relacionats amb aquests i si estan disponibles per comprar-los, ja sigui a Pinterest o al lloc web del producte.

Instant Ideas i Shoop The Look estan disponibles per a iPhone, Android i web, mentre que Lens veurà la llum als Estats Units en fase beta les pròximes setmanes.

Anar al contingut