Les pintades reivindiquen la unitat d'Espanya, a favor del règim nazi de Hitler i ataquen dos periodistes (Jordi Borràs)
Les pintades reivindiquen la unitat d'Espanya, a favor del règim nazi de Hitler i ataca dos periodistes (Jordi Borràs)

Pintades feixistes amb amenaces als presos i contra periodistes a l'Escola Ramon Llull

A l'escola, que va viure càrregues policials l'1-O, han aparegut pintades en contra del periodista Xavier Rius i el fotoperiodista Jordi Borràs

RedaccióActualitzat

La façana del pati de l'Escola Ramon Llull de Barcelona ha aparegut aquest divendres al matí plena de pintades de caire feixista i neonazi.

En les pintades es demana la mort dels "presos polítics" i insulten i amenacen dos periodistes, Jordi Borràs i Xavier Rius. Els mateixos periodistes han mostrat el seu rebuig a les xarxes:

Xavier Rius, a més, ha anunciat que ell, el seu company amenaçat i l'escola presentaran una denúncia pels fets davant la policia.

Des del Col·legi de Periodistes s'ha condemnat qualsevol amenaça cap a la professió que es defineix com a necessària i indispensable.

Les pintades reivindiquen la unitat d'Espanya i es proclamen a favor del règim nazi de Hitler i contra ETA. A més, es fa referència als Mossos com a "traïdors".

L'Escola Ramon Llull va ser una de les més afectades per les violentes càrregues de la policia espanyola durant el referèndum del passat 1 d'octubre.

El fotoperiodista Jordi Borràs, que ha publicat diversos llibres sobre l'ultradreta a Catalunya, ja ha estat amenaçat en diverses ocasions. L'octubre de 2016 van aparèixer pintades contra ell en una llibreria de Mataró on havia de fer una xerrada. El 12 d'octubre de 2015 dos membres de Democràcia Nacional també el van amenaçar en un acte públic pel Dia de la Hispanitat.

El mateix Borràs va explicar al setembre a Catalunya Ràdio que estava "amenaçat per terra, mar i aire".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut