Santiago de Xile

Pinochet serà processat per malversació de fons públics

Una nova mala notícia per a Augusto Pinochet. L'exdictador xilè ha perdut una mica més la seva immunitat judicial després que el Tribunal Suprem hagi autoritzat que sigui jutjat per uns delictes econòmics. Pinochet, de 90 anys, serà processat per haver desviat presumptament uns 2 milions de dòlars de diner públic cap als seus comptes privats. Pinochet ja va perdre la impunitat l'any passat a causa de les acusacions d'evasió fiscal i falsificació de documents en una trama d'operacions secretes amb diversos bancs a l'estranger. A més, també pot ser processat per la desaparició d'opositors al seu règim durant els anys 70.

Actualitzat

La decisió del màxim tribunal xilè de retirar la immunitat judicial a Pinochet es produeix en el marc de la investigació dels comptes secrets milionaris que l'exdictador va mantenir al banc Riggs dels Estats Units.

D'altra banda, un dels casos que està agafant més volada és la causa per la mort de l'expresident xilè Eduardo Frey, que se sospita que podria haver estat a causa d'una suposada ordre de Pinochet.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut