Imatge d'arxiu d'una aeronau de Ryanair
Imatge d'arxiu d'una aeronau de Ryanair
Brussel·les

Pilots holandesos demanen que s'investiguin les pràctiques de Ryanair

L'Associació de Pilots Holandesos ha reclamat avui a les autoritats una investigació sobre les pràctiques de la companyia aèria Ryanair, després de l'emissió de l'avanç d'un reportatge en el qual quatre pilots critiquen la política de seguretat de l'empresa.

RedaccióActualitzat
L'Associació de Pilots Holandesos (VNV) ha reclamat avui a les autoritats una investigació sobre les pràctiques de la companyia aèria Ryanair, després de l'emissió de l'avanç d'un reportatge en el qual quatre pilots critiquen la política de seguretat de l'empresa.

En la peça produïda per la cadena KRO, que encara no ha estat emesa al complet, els empleats de l'aerolínia irlandesa asseguren que tenen pressions per volar amb menys combustible del que volen i consideren que això afecta la seguretat dels aparells.

Els empleats recorden el que va passar el mes de juliol passat a l'aeroport de València, quan tres avions de Ryanair van sol·licitar aterrar d'urgència per estar al nivell mínim de combustible després d'haver hagut de prolongar el seu vol per una tempesta.

El president de la VNV, Evert Van Zwol, ha expressat avui la seva preocupació per les acusacions -a què va donar total credibilitat- i va assegurar que l'empresa ha d'abandonar aquestes pràctiques.

Van Zwol, en declaracions recollides per l'edició digital del diari "Telegraaf", ha considerat que la inspecció ha d'investigar i intervenir i va considerar que l'assumpte també és competència de l'Agència Europea de Seguretat Aèria.

L'acusació dels pilots holandesos no és la primera en aquesta línia, ja que entre altres el sindicat de pilots alemany Cockpit ha assegurat que Ryanair pressiona el seu personal per estalviar combustible.
Anar al contingut