Madrid

Pilar de Borbó admet la societat a Panamà, però diu que no va incomplir mai amb Hisenda

La germana del rei Joan Carles aclareix que va compartir aquesta societat amb el seu marit, que va voler tenir "la seva activitat professional" lluny d'Espanya després d'un intent de segrest d'ETA

RedaccióActualitzat

La germana del rei Joan Carles la infanta Pilar de Borbó ha admès haver estat titular, juntament amb el seu marit, d'una societat a Panamà entre el 1974 i el 2004. Ha afirmat, però, que la firma no va tenir mai ingressos "fora del control de les autoritats fiscals" ni va incomplir "cap obligació que exigís la legislació tributària espanyola."

En un comunicat, Pilar de Borbó diu que l'empresa es va dissoldre perquè no tenia prou recursos "ni expectatives" que en justifiquessin el manteniment i qualsevol "altra interpretació" és "senzillament errònia". La dissolució va passar cinc dies després de la proclamació de Felip VI com a rei. Segons la germana del rei, el seu marit, Luis Gómez-Acebo, va decidir tenir una societat a Panamà "per fer la seva activitat professional fora d'Espanya". I ella s'hi va afegir. En tot cas, assegura que no va incomplir mai cap norma fiscal ni hi va haver "voluntat d'ocultar res", com, segons ella, ho demostra el fet que no se situés cap altra persona al capdavant de la societat.

L'empresa es va crear al 1969 i era propietat d'Aleko Papamarkou, "conegut empresari i amic personal del meu marit", concreta Pilar de Borbó en el seu escrit, que subratlla que, cinc anys després, el seu marit es va plantejar començar "activitats professionals" lluny d'Espanya arran que ETA intentés el seu segrest i el de Joan de Borbó, pare de Pilar de Borbó. Papamarkou "va cedir" a Luis Gómez-Acebo la titularitat d'aquesta societat, a la qual es va sumar la infanta "per raons de seguretat personal i davant la gravetat de possibles eventualitats, en aquell moment i, per desgràcia, res descartable."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut