Madrid

Picabaralla per determinar si la delegada del govern a Madrid va prohibir les estelades a la final de Copa

BarcelonaActualitzat

La delegada del govern espanyol a Madrid va prohibir les estelades a la final de Copa? De la resposta a aquesta pregunta en poden sortir conseqüències judicials de cara a la prohibició de les estelades en recintes esportius.

L'advocat de l'Estat ha argumentat que no hi va arribar a haver una ordre administrativa per prohibir-les. En canvi, l'associació d'advocats Drets i el Futbol Club Barcelona asseguren que sí que n'hi va ser. Volen que quedi documentat perquè així quedi establert de manera definitiva que no es poden prohibir les estelades.

A la vista d'aquest divendres, els advocats de Drets han ofert al tribunal proves d'àudio que demostren que la delegada del govern va dir que no es permetria l'entrada d'estelades al partit.

En la vista, a la qual ha accedit TV3, l'advocat de l'Estat ha reiterat que no hi va haver ordre administrativa. Això ha fet que el jutge preguntés a l'advocat de l'Estat si les estelades haurien pogut entrar si ell no hagués aixecat la prohibició, una pregunta que ha quedat sense resposta.

La fiscalia ha dit que, per coherència, s'hauria d'estudiar el fons de la qüestió i no tancar el cas, com vol l'advocat de l'Estat.

En un màxim de deu dies el jutge podria dictar sentència. Si s'arxivés el cas, els advocats de Drets ja han anunciat que presentarien recurs al Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Fonts del Barça també han explicat que recorreran a totes les instàncies que calgui perquè quedi establert de manera definitiva que no es poden prohibir les estelades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut