Torra i Albiol s'han enganxat en una discussió instants abans de l'inici de l'acte
Torra i Albiol s'han enganxat en una discussió instants abans de l'inici de l'acte
Cambrils

Picabaralla entre Torra i Albiol en l'acte d'homenatge pel 17A a Cambrils

El president i el líder del PP s'enganxen en una conversa tensa que acaba de forma sobtada

RedaccióActualitzat

L'acte d'homenatge a les víctimes del 17A a Cambrils ha deixat una imatge tensa. El president de la Generalitat, Quim Torra, i el líder del PP català, Xavier García Albiol, s'han enganxat en una discussió instants abans de l'inici de l'acte.

En una conversa que han pogut captar les càmeres es veu com Albiol retreu repetidament alguna cosa al president, Torra respon amb vehemència als arguments i finalment acaba marxant sense acabar la conversa.

Quim Torra no ha volgut entrar en la picabaralla. En una entrevista al canal 3/24, ha explicat que Albiol l'ha interpel·lat i que avui "no era el moment":

"No tinc res a respondre al senyor García Albiol, que a més avui m'ha interpel·lat en un moment que no era el moment, era un moment de recolliment i de silenci"

Les càmeres són massa lluny per captar el contingut de la conversa. La versió d'Albiol és que el president hauria "perdut les formes" quan ell li ha traslladat en persona la crítica pel seu discurs "atacant l'Estat".

"Em sembla que no és admissible que perdi les formes i la compostura en un acte com el d'avui. Les víctimes havien demanat 24 hores de treva i des de totes les institucions i partits s'estaven respectant. Les declaracions ahir del president de la Generalitat amenaçant l'Estat són inadmissibles i així li ho he dit. A partit d'aqui ha perdut les forces. Li he retret que des del seu càrrec hauria de un alttre tipus de comportament, especialment en les últimes hores. Se n'ha anat dien no sé què perquè no l'he entés ni l'he acabat d'escoltar"

El líder del PP va ser molt contundent ahir denunciant a través de les xarxes socials el discurs del president Torra a l'acte d'homenatge a Lledoners.

Albiol es referia en una piulada amb un enllaç a una informació del diari "El Mundo" en què es destaca que Torra va dir que "atacarien l'Estat":


Albiol demana al govern de Sànchez que respongui a aquesta "amenaça". Les paraules del president Torra van ser aquestes:

"Nosaltres no ens hem de defensar de res, hem d'atacar aquest estat espanyol injust. No ens hem de defensar de res perquè Europa ens ha donat la raó i si Europa jutja d'una determinada manera i Espanya jutja de manera contrària qui té el problema?"

El mateix Torra repiulava les seves paraules en un tuit:


ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsProcés catalàXavier García Albiol Quim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut