Jocs Olímpics

Phelps guanya la seva primera medalla d'or amb rècord del món inclòs

Michael Phelps ha començat a forjar la seva llegenda als Jocs de Pequín aconseguint la primera medalla d'or. El nedador nord-americà s'ha imposat en la final dels 400 metres estils establint un nou rècord mundial. El de Baltimore ha fet un crono de 4.03.84, rebaixant dos segons la plusmarca anterior. Phelps ha estat acompanyat al podi per l'hongarès László Cseh i el nord-americà Ryan Lochte, plata i bronze respectivament. En categoria femenina, l'or ha estat per a l'australiana Stephanie Rice, que també ha batut el rècord del món amb un temps de 4.29.89.

Actualitzat
Després de penjar-se la primera medalla, Michael Phelps s'ha classificat per a la semifinal de la prova dels 200 metres lliures, amb el quart millor temps. La jornada de natació que s'està disputant al Cub d'aigua ja ha deixat diversos rècords.

Pluja de rècords


A més dels registres aconseguits per Phelps i Rice, l'equip femení d'Holanda ha guanyat l'or a la prova dels relleus 4 x 100 lliures i ha establert un nou rècord olímpic. Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk i Marleen Veldhuis han marcat un temps de 3.33.76 i han superat el quartet dels Estats Units i l'equip australià, que han aconseguit la medalla de plata i la de bronze, respectivament.

A la semifinal dels 100 metres braça el noruec Alexander Dale Oen ha tornat a batre el rècord olímpic de la disciplina, marcant un temps de 59.16 i rebaixant el registre que ell mateix havia establert el dia abans.

Decepció de l'australià Grant Hackett

A la prova dels 400 metres lliures el sud-coreà Taehwan Park s'ha proclamat campió olímpic per davant del xinès Lin Zhang i del nord-americà Larsen Jensen. Un dels favorits per guanyar la prova, el medallista de plata als Jocs Olímpics d'Atenes 2004 i doble campió olímpic dels 1.500 metres lliures, l'australià Grant Hackett, només ha pogut acabar en la sisena posició.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut