Cotxe Peugeot

Peugeot-Citroën compra Opel

La compra es fa per 2.200 milions d'euros i convertirà el grup PSA en el segon del sector a Europa, per darrere de Volkswagen

RedaccióActualitzat

El grupa automobilístic Peugeot-Citroën ha comprat Opel, fins ara propietat de la nord-americana General Motors, i es converteix en el número dos del sector a Europa

La compra, que es fa per 2.200 milions d'euros, convertirà el Grup PSA en la segona marca del sector a Europa, per darrere de Volkswagen.

L'acord s'ha fet oficial aquest matí, tot i que des de divendres, diversos mitjans de comunicació el donaven per fet. Han estat setmanes de negociació, en què el principal obstacle era el valor econòmic de l'operació.

Amb els 2.200 milions d'euros Peugeot-Citroën adquireix, d'una banda, l'alemanya OPEL i la seva marca equivalent a la Gran Bretanya: Vauxhall, i, de l'altra, la filial financera de General Motors a Europa.

Això inclou sis plantes de muntatge, cinc de fabricació de components i un centre d'enginyeria, amb uns 40.000 empleats. El grup passarà a tenir tres plantes a Espanya. Els responsables del grup francès asseguren que no tenen intenció de tancar-ne cap si es respecten els objectius de productivitat.

La producció de Peugeot, Citroën i Opel suma uns 4 milions i mig de vehicles a l'any.

 

Anar al contingut