Barcelona

Petició de nou anys de presó per a dos estudiants detinguts durant la vaga general del 29 de maig del 2012

Se'ls acusa de desordre públic, atemptat, resistència i una falta de lesions

RedaccióActualitzat

El proper 9 de març començarà el judici contra Ismael Benito i Daniel Ayyash, estudiants de la Facultat de Física de la UB, detinguts durant la vaga general del 29 de maig del 2012. Els dos estudiants estan acusats de desordre públic, atemptat contra l'autoritat, resistència i una falta de lesions, càrrecs que els podrien comportar prop de nou anys de presó.

Daniel Ayyash i Ismael Benito van ser detinguts durant la vaga general el 2012, dues hores després dels primers incidents i en un altre punt de la ciutat. Després de dos dies a comissaria, la jutge d'instrucció Carmen García Martínez, la mateixa que va portar el polèmic 4-F, va decretar presó preventiva per als dos estudiants. L'Audiència de Barcelona va corregir la decisió de la jutge i va posar-los en llibertat sense fiança 34 dies després.

La fiscalia demana fins a 8 anys i 9 mesos de presó per als dos estudiants, i la Generalitat i l'Ajuntament, que també es presenten com a acusació, en demanen 3 anys i mig i 4, respectivament.

El judici contra els dos estudiants es portarà a terme els dies 9, 10 i 11 de març al jutjat penal núm. 6 de la Ciutat de la Justícia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut