Ciclisme

Petacchi s'adjudica a l'esprint la primera etapa del Tour després d'un final accidentat

Alessandro Petacchi ha guanyat a l'esprint la primera etapa del Tour de França. El ciclista italià ha aprofitat el desgavell viscut en el gran grup com a conseqüència de tres caigudes consecutives a poc més d'un quilòmetre per al final per adjudicar-se la victòria i sumar així un nou èxit al seu palmarès. La primera etapa, de 224 quilòmetres entre Rotterdam i Brussel·les, s'ha decidit a l'esprint tal com es preveia però el vent en contra, els carrers estrets i els tres accidents, un dels quals ha estat massiu, han condicionat un final imprevisible en què Petacchi n'ha estat el més afortunat. Fabian Cancellara continua líder de la general.

Actualitzat
El gran grup no ha volgut sorpreses i ha neutralitzat tot intent de fuga per assegurar-se, com s'esperava, un final a l'esprint. A deu quilòmetres per a la meta, els dos últims escapats de la jornada -Wynants i Pliuxin- quedaven engolits pel pilot i tots els equips, amb Columbia al capdavant, començaven a moure files per tal d'encarar els darrers metres en les millors condicions possibles. 

Els nervis, el vent en contra i els carrers estrets, però, han acabat traint el gran grup amb tres caigudes fatals. La primera ha estat en un revolt i ha deixat fora de combat dos dels favorits al triomf com Freire i Cavendish. Poc després, un accident massiu feia un tall considerable i trencava la cursa definitivament. Els grans favorits -Contador n'ha sortit amb cops al genoll i al colze- s'han vist involucrats i han anat entrant a meta de mica en mica.

Al davant, una vintena de pilots es disposava a creuar la línia de meta amb aquest avantatge però una nova caiguda condicionava el final. Ha estat Petacchi qui, afortunadament, s'ha adjudicat el triomf del dia gràcies a un esprint en solitari que l'ha deixat per davant de Renshaw i Hushovd. Malgrat tot, al capdavant de la general no hi ha modificacions i Cancellara continua amb el mallot groc.  
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut