Madrid

Personalitats espanyoles defensen el federalisme i acusen els independentistes de convertir Espanya en el seu boc expiatori

Personalitats espanyoles de diferents àmbits s'adhereixen a un manifest on s'acusa els independentistes de convertir Espanya en un boc expiatori sobre qui carregar tots els malestars. Neguen que Catalunya estigui sotmesa a un espoli i que el comú dels espanyols albergui un sentiment de menyspreu cap a ella.

RedaccióActualitzat
Personalitats del món de la cultura, la política o l'economia a Espanya s'han adherit a un manifest a favor del federalisme, en què es qüestiona el procés polític defensat pel president de la Generalitat, Artur Mas.

El manifest que publica aquest diumenge el diari "El País", acusa l'independentisme de convertir Espanya en la responsable de tots els mals. Afirmen que ni Catalunya està sotmesa a un espoli, ni els ciutadans espanyols menyspreen els catalans. 

El manifest assegura que sense Catalunya, sense el català, sense la cultura catalana i sense l'aportació solidària de Catalunya, no es pot entendre l'Espanya democràtica. També alerten d'un desbordament del malestar social sota un "nacionalisme exacerbat".

Això sí, creuen que si el sentiment independentista fos majoritari, caldria buscar una solució apropiada i respectuosa.

Entre els firmants destacats pel diari hi ha exministres i polítics com Carlos Solchaga, Luis Carlos Croissier, Tomas de la Quadra Salcedo o José María Recalde. Ho firmen també personalitats del món de la cultura com Félix de Azúa, Antonio Muñoz Molina, Rafael Moneo o Javier Mariscal.
Anar al contingut