Sidan

Personalitats del món de la música i el cinema uneixen les seves veus per exigir solucions en el conflicte de Darfur

Amb motiu del Dia Mundial per Darfur, personalitats del món de la música i el cinema han unit aquest diumenge les seves veus per exigir a la comunitat internacional que deixi d'ignorar el conflicte de Darfur, a l'oest del Sudan. Alguns s'han fotografiat trencant rellotges per una campanya que té un missatge clar: com més temps es perdi, més sang es vessarà. Paral·lelament, a diverses capitals del món s'han fet manifestacions per demanar una solució al conflicte, que ja fa quatre anys que dura i que ha causat prop de 200.000 morts i més de 2 milions de desplaçats.

Actualitzat

En diverses capitals del món s'han fet manifestacions, amb motiu del Dia Mundial per Darfur, per demanar una solució al conflicte, que ja fa quatre anys que dura. A Roma, els manifestants van exigir a les Nacions Unides que enviïn tropes de forma urgent. Prop d'un centenar de persones es van concentrar a la porta de Brandemburg, a Berlín, on van fer sonar despertadors per denunciar la passivitat dels organismes internacionals.

Per la seva banda, una responsable del Programa Mundial d'Aliments de l'ONU ha anat fins als camps de refugiats de Darfur, a l'oest del Sudan, per recordar els 200.000 morts i els dos milions i mig de desplaçats de la guerra que enfronta grups rebels locals i les milícies governamentals. D'aquí a poc farà un any que es va firmar a corre-cuita un acord de pau. Un document avui sense valor. La violència no s'ha acabat, tot i el desplegament d'unes tropes de la Unió Africana mal equipades. Les Nacions Unides són escenari d'una batalla diplomàtica per aconseguir que el govern de Khartum autoritzi desplegar Cascos Blaus, però les negociacions estan bloquejades.

La violència s'estén als veïns del Txad i la República Centreafricana i amenaça l'inestable equilibri regional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut