Roma

Permís laboral retribuït a Itàlia per cuidar el gos malalt

Una treballadora de la Universitat de Roma ha aconseguit dos dies de permís remunerat per un "greu motiu familiar i personal"

RedaccióActualitzat

Una treballadora italiana ha aconseguit que li concedeixin un permís laboral per cuidar la seva gossa, que s'havia de sotmetre a una operació.

Es tracta d'un permís laboral sense precedents i pot obrir la porta a considerar les mascotes membres del nucli familiar a l'hora de valorar les circumstàncies personals dels treballadors.

La dona viu sola amb la gossa i va argumentar que no hi havia ningú del seu nucli familiar que es pogués fer càrrec de l'animal, que havia de ser operat amb urgència. El permís retribuït que va demanar és curt, de dos dies, per poder fer-li les primeres cures. En un primer moment, la Universitat de la Sapienza, on treballa com a bibliotecària, l'hi va negar.

La treballadora no es va resignar i va buscar ajuda en el grup LAV de defensa dels animals. Van presentar els certificats de l'operació i, amb l'argument que la llei italiana considera un delicte no cuidar un animal, la Universitat li va acabar concedint un permís retribuït per "motius familiar greus".

El codi penal italià estableix una pena de fins a un any de presó i una multa d'entre 1.000 i 10.000 euros a qui abandoni la seva mascota o permeti que "pateixi greument".

Anar al contingut