Sant Sebastià

Permach assegura que la legalització de Batasuna arribarà amb l'anul·lació de la llei de partits

El portaveu de Batasuna, Joseba Permach, ha assegurat en una roda de premsa feta a Sant Sebastià que la legalització de Batasuna arribarà per l'anul·lació de la llei de partits. Segons Permach, la seva formació girarà cap a una situació democràtica quan els governs d'Espanya i França deixin "sense efecte els mecanismes" creats "per acabar amb l'esquerra abertzale". El batasune ha insistit que el seu partit no modificarà la seva actual situació il·legal per tornar a un marc jurídic que suposadament no respecta ni la "voluntat" ni els "drets civils i polítics" de molts bascos.

Actualitzat
Permach, a qui acompanyava el dirigent Juan José Petrikorena, ha recalcat que la "prioritat quasi exclusiva" de Batasuna és continuar amb les reunions amb els partits, i no treballar per la seva legalització. El líder de l'esquerra abertzale ha aprofitat per fer un repàs de l'actualitat política de l'última setmana.

Permach ha valorat de forma positiva l'oficialització de la trobada amb el PSE, així com el reconeixement públic d'un president del govern espanyol en el compromís de respectar la voluntat dels bascos. Amb tot, l'ha instat a passar de les paraules als fets, en referència al fet que "desmantelli" els instruments legals dissenyats contra l'esquerra abertzale.

El dirigent abertzale també s'ha congratulat que un altre partit, Eusko Alkartasuna, presenti el dret de l'autodeterminació com un dels eixos bàsics dels seus plantejaments negociadors.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut