Monistrol de Calders

Perillositat i contaminació a la desballestada colònia Clarassó de Monistrol de Calders

A la colònia hi ha restes d'uralita i de fibra de vidre que cobreixen diverses naus i els voltants dels edificis

RedaccióActualitzat

El 9 de desembre, el vent va bufar amb força al Bages i va escampar pels voltants de la colònia Clarassó de Monistrol de Calders la fibra de vidre de la teulada.

Els lladres de metall ja fa temps que han desballestat aquesta fàbrica abandonada. S'han endut tot el metall dels edificis, incloses les bigues, i això ha provocat la caiguda de les parets i dels teulats.

En una nau de la colònia queda tota la uralita que la cobria trencada pel terra. En l'altra nau, els lladres van robar el sostre de metall i la fibra de vidre va cobrir tot el paisatge que l'envolta.

L'Ajuntament va requerir als propietaris, el BBVA, Catalunya Banc i l'Institut Català de Finances, que tanquin la finca i en presentin un pla d'enderroc.

També va demanar la implicació dels diferents organismes de la Generalitat amb responsabilitats mediambientals.

Però, de moment, de poc han servit els esforços de l'Ajuntament per mirar de solucionar el problema. Tant la uralita com la fibra de vidre comporten perillositat per a les persones que les manipulin, sobretot si estan esmicolades.

En aquest cas, ja fa més de dos mesos que la fibra de vidre i la uralita estan trencades tant a dintre com a fora de la fàbrica i és urgent que se'n retirin totes les restes.

Colònia Clarassó de Monistrol de Calders

La Colònia va ser una gran indústria tèxtil al segle XIX. El 2005 va plegar tota l'activitat i va ser abandonada.

La seva degradació, ara, embruta de groc els voltants del riu Calders. Els veïns estan indignats i l'Ajuntament se sent impotent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut