Perilla la proposta per treure les restes de Franco del Valle de los Caídos

La votació es farà aquest dijous i dependrà de si els socialistes accepten les esmenes de Podem i Esquerra

RedaccióActualitzat

El foc creuat entre Podem i el PSOE fa perillar la demanda per treure les restes de Franco del Valle de los Caídos. La proposta s'ha debatut al Congrés a petició del PSOE, que vol reactivar la llei de la memòria històrica. Però Podem i Esquerra els acusen de ser massa tous i de no haver fet tot el que podien fer quan governaven.

La votació es farà aquest dijous i dependrà de si els socialistes accepten o no les esmenes de Podem i Esquerra. En qualsevol cas, la proposició no obligaria el govern espanyol perquè no tindria rang de llei.  

El diputat socialista Gregorio Cámara ha estat l'encarregat de defensar la proposta i la memòria històrica:

" El govern té el deure democràtic de canviar la seva actitud i de persuadir-se que la memòria històrica és, sens dubte, la memòria de tots. I les ferides del passat és curen amb més veritat"

Xavier Domènech, d'En Comú Podem, ha estat molt contundent en relació amb les sentències franquistes i en defensa de les víctimes:

" Dir que no es poden anul·lar les sentències fetes pels tribunals repressius del franquisme, les sentències polítiques, per un tema de seguretat jurídica és equiparar l'estat feixista que va ser el franquisme, com també opina el 69% dels espanyols, equiparar-lo amb un estat de dret. És un insult a les víctimes, és un insult a la memòria democràtica"

Ciutadans, per la seva banda, ha dit que si els socialistes acaten les demandes de Podem i d'Esquerra, ells no hi donaran suport. Amb tot, la intriga sobre si la proposició tirarà endavant o no es mantindrà fins dijous. El PP ja ha dit que hi votarà en contra.

Un jutge autoritza la primera exhumació per la via civil al Valle de los Caídos

Anar al contingut